IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лауда: Дъждът на "Фуджи" беше по-страшен от трансплантацията

Трикратният световен шампион във Формула 1 си спомни за огнената катастрофа на "Нюрбургринг"

Лауда: Дъждът на

Трикратният световен шампион Ники Лауда се възстановява успешно от трансплантация на бял дроб на остров Ибиса и лекарите вече му разрешават срещи с медиите.

Неизпълнителният директор на световните шампиони във Формула 1 Mercedes вече разкри, че е гледал в болницата всички състезания, които пропусна заради операцията, а след това успокои феновете на Ferrari пред La Gazzetta dello Sport, че Себастиан Фетел не е загубил мотивация да се бори за световната титла и догодина отново ще е най-сериозният съперник на Люис Хамилтън.

След това Ники говори пред швейцарския Blick и призна, че състезанието в дъжда на „Фуджи” на финала на сезон 1976, когато той загуби битката за титлата срещу Джеймс Хънт е било по-страшно от трансплантацията, която преживя тази година.

„Вече се чувствам по-добре, тренирам по 6 часа на ден и също като преди, пия много хапчета – демонстрира отлично настроение Лауда преди коледните празници. – Животът ми се промени, но към по-добро. За мен се грижат двама физиотерапевти и физически съм много натоварен. Съпругата ми Биргит се грижи за мен от първия ми ден в болницата, за мен тя е жената на годината!

„За последните 20 седмици не се уплаших нито веднъж, нито от операцията, нито от трудният период на възстановяване след това. За целия ми живот съм се плашил истински само веднъж – в началото на Гран при на Япония на „Фуджи”, в дъжда на финала на сезон 1976 година. Тогава реших, че е твърде опасно, спрях и Хънт взе титлата. Може би всичко това се случи твърде рано след катастрофата ми на „Нюрбургринг” и не съм имал съвсем точна преценка за условията.”

Почти 3 месеца след операцията Лауда напусна виенската болница и в началото се движи само с инвалидна количка.

„А днес съм направо неуловим на тенис корта – гордее се Ники. – Но имах нужда от по-равни пространства, за да се науча да ходя отново. Все пак, мога да сравня този период с възстановяването ми след катастрофата на „Нюрбургринг”, еднакво трудно е.”

0 от 500