IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 ретро детайла в съвременните автомобили

От ауспуси до огледала и джанти - класиката намира достойно място в днешните модели

9 ретро детайла в съвременните автомобили

По един или друг начин цялата съвременна автомобилна индустрия е задължена на решенията на дизайнерите и инженерите от миналото. Много от класическите детайли се оказаха толкова добри, че все още се използват успешно в днешните модели без почти никакви промени.

Porsche 911 Speedster - огледала за обратно виждане

ретро-1

Porsche украси своя 911 Speedster с очарователни огледала за обратно виждане под формата на торпеда, а тънките им стойки са достойни за всяка модерна художествена галерия. Въпреки стария си стил, те идеално подхождат на спортния автомобил, който има един от най-очарователните ретро дизайни в света.

Alpine A110 - джанти

ретро-2

Френските дизайнери винаги са били креативни. И въпреки че повечето от новите модели на Alpine се продават с тънки 18-инчови джанти Premiere Edition, си струва да се обърне внимание на базовата версия на A110, която използва оригинални джанти в стила на моделите от 60-70-те години на миналия век.

Bugatti Chiron - "гръбначен стълб"

ретро-3

Тънката линия на лонжерона от въглеродни влакна, разделяща задната част на Bugatti Chiron, не е футуристична идея за стабилизиране на движението при скорост от 420 км/ч. Това е просто почит към класическиите Bugatti от 30-те години на миналия век в стил ар деко, и особено на модела Type 57SC Atlantique.

Jeep Renegade - задни светлини

ретро-4

Дизайнът на X-образните задни светлини на Renegade е отглас от автомобилите на Jeep от времето на Втората световна война. Американски войници са возили резервни туби с гориво с рисунка под формата на кръст, като са ги закачвали от двете страни на автомобилите. Този мотив е изпозван и в днешно време, вече като дизайнерско решение.

Ford Mustang - предни светлини

ретро-5

Забелязахте ли дневните светлини във вид на тройно тире по страните на фаровете на Mustang? Познато нещо, нали? Такива гънки под формата на хриле се използват като рисунка в предната част на капака на автомобилите Mustang от 1964 до 1967 г. Много успешна модерна интерпретация на класиката.

Suzuki Ignis - щамповани линии

ретро-6

Още по-изразено щамповане на каросерията, предназначено да ни върне към миналите времена. Не, градският автомобил на Suzuki не е спонсориран от Adidas - тези триъгълни линии в задния край на каросерията са само почит към модела Suzuki Whizzkid от 70-те години със задно разположен двигател.

Ferrari 458 Italia - ауспух

ретро-7

Първоначално, Ferrari 458 Italia е трябвало да има четири ауспуха, но в крайна сметка италианската компания реши да повтори идеята от култовия модел F40 със заден ауспух под формата на три изпускателни тръби точно в центъра. Съвременната интерпретация изглежда не по-малко блестяща.

VW Golf GTI - червена лента около предната решетка

ретро-8

Искате ли лайфхак, как да различите добър VW Golf GTI от лош? По червилото. Лошите версии на MkIII и MkIV се отказаха от червената рамка около предната решетка, но MkV върна тази идея, която е отличителен белег на достойните поколения на напомпаните голфове.

Mercedes-AMG GT 4dr - джанти моноблок

ретро-9

Mercedes реши да върне великолепните ковани алуминиеви джанти моноблок от 80-те години и ги постави на нов модел на компанията. Автмобилът изглежда много шик, а освен това джантите се предлагат в сребрист и черен цвят.

 

0 от 500