IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуйте звука на BMW M5 с изпускателна система Akrapovic (ВИДЕО)

Новите компоненти от титан и кабон увеличат мощността с 11 к.с.

Чуйте звука на BMW M5 с изпускателна система Akrapovic (ВИДЕО)

Компанията Akrapovic публикува видео, посветено на титаниевата изпускателна система на новото поколение на BMW M5. В клипа може ясно да се чуе и звукът, който издава тази система.

Творението на Akrapovic тежи с 9,4 кг. по-малко от стандартната система (това е с около 40%) и е получило накрайници от карбон, които се изработват на ръка. Благодарение на новите компоненти, двигателят получава допълнителна мощност от 11 к.с. при 5700 об/мин и 21,3 Нм при 2300 об/мин.

Като опция може да бъде поръчана система, която да настройва звука от селектор в салона или с помощта на приложение за смартфон. Поставянето на новата изпускателна система отнема около 2 часа, а цената в Германия е 8000 евро.

Самото BMW M5 е оборудвано с 4,4-литров би-турбо V8 двигател с мощност 600 к.с. и 750 Нм. С пакета Competition моторът развива 625 к.с., но при него системата Akrapovic е включена в оборудването. Ускорението от 0 до 100 кч/ч отнема 3,4 секунди (3,3 при M5 Competition), а максималната скорост е ограничена по електронен път на 305 кч/ч.

Снимка и видео: Akrapovic

0 от 500