IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

LG и Microsoft готвят автомобилна революция

Компаниите създадат изкуствен интелект, който ще предвижда поведението на шофьорите

LG и Microsoft готвят автомобилна революция

Компаниите LG и Microsoft от доста време проявяват интерес към автономните превозни средства, като вече имат различни разработки в тази насока. LG разполага с цифрова платформа за автономно управление, а Microsoft направи изкуствен интелект и „облачен” сервиз за съхраняване на данни. Сега тези технологии ще бъдат обединени, като това ще позволи създаването на „умни” автомобили, при това в най-кратки срокове.

Споразумението между компаниите вече е факт. То предвижда LG да получи изкуствен интелект, който с помощта на вече въведени данни от камери, датчици и сензори ще автоматизира напълно системите за помощ на водача. Освен това, изкуственият интелект ще следи непрекъснато за състоянието на шофьора и ще може да анализира неговите действия. Всички данни ще се съхраняват в „облак” с помощта на  Azure Data Box, което ще направи автомобилите още по-умни.

Основното предимство на новата система е, че изкуственият интелект на автомобилите ще може да се самообучава сто пъти по-бързо. Ако сега обработката на данните и схемите на движение отнема цял ден, то благодарение на изчислителните и графичните програми на Microsoft Azure, това ще отнема само няколко минути.

С помощта на Azure изкуственият интелект ще създаде различни шаблони за поведение на водача. Чрез „облачния” сервиз цялата информация ще бъде достъпна незабавно, а като бонус ще се ускори значително времето за взимане на решение. С нейната помощ бързо ще се открива проблем на създала се ситуацията на пътя и ще може да се намери пътя към нужното място.

Снимка: LG

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Нали виждате как нейстово набутат таблетите в колите, уж за улеснение,уж за навигация..нищо подобно.Всичк осе логва, а как се ползва през нета н е е ясно.Същото е и с контролираната от офис Теслъ там нещата са в мега извратен вариант.Зор за контрол и да те цакат после .
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Съвсем скоро очаквам да задължат водачите на МПС да си слагат чип в тялото. А Microsoft на всеки е известно, че работи с хАмериканските тайни служби и се събира инфо за всеки, който им ползва продуктите. Най-големите шпионски програми са именно на тази фирма и имат благословията на евреите които управляват хАмерика.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ахааа, значи всичко ще се записва на облака и тези, които са заинтересовани могат да ползват записите според нуждите. Значи пак опираме до максимата, че пътят към ада е покрит с добри намерения. Уж за улеснение и автономия, а всъщност шпионските неща влизат и в колите, където до сега имаше относително спокойствие от към шпионаж. Нека заробването започне СЕГА!