IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan направи уникален ключ за GT-R (ВИДЕО)

Новото поколение на суперколата ще е не само бързо, но и много технологично

Nissan направи уникален ключ за GT-R (ВИДЕО)

Част от екипа, работещ върху следващото поколение на Nissan GT-R, начело с креативния директор Дани Бърнсайд, разработи високотехнологичен „умен” ключ за автомобила. Той не само ще може да отваря и затваря вратите, но и ще предлага редица други полезни функции.

Овалният корпус на устройството представлява сензорен екран, който може да превключва между няколко режима за показване на информацията. В основното положение той ще съобщава дали колата е заключена, както и ще показва часа, в който да се стартира двигателят.

07-1

С помощта на „умния” ключ собственикът на колата ще може не само за пали двигателя, но и да .задава температура в салона. Устройството ще показва информация за състоянието на горивото и за нивото на маслото. То също така ще подсказва на водача, кога трябва да посети сервиз за обслужване.

Ключът разполага и със стандартни бутони, с които да отваря или затваря вратите и багажника, а също така и да подава сигнал, ако собственикът не може да открие колата си на паркинга.

Новото поколение на Nissan GT-R ще се появи до 2025 г., като освен с „умен” ключ суперколата ще бъде оборудвана и с други модерни технологии. Очаква се тя да получи хибридно задвижване.

Снимки и видео: Nissan

0 от 500