IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарец със странно виждане за SLR

Тази доработка на Mercedes-Benz SLR е толкова неочаквана, толкова претрупана и кичозна, че вероятно не се нуждае от коментар.

Швейцарец със странно виждане за SLR
Все пак да кажем, че е наречена Mercedes-Benz SLR McLaren 999 Red Gold Dream и е дело на швейцарския дизайнер Ули Анликер (Ueli Anliker). 


Той твърди, че за да бъде направена са изразходвани 30 000 човекочаса труд и 5 милиона швейцарски франка (около 3.3 милиона евро). Какво по-безсмислено занимание и изразходване на средства може да се намери? 


Да превърнеш  един съвършен автомобил завоювал си статут на икона в кичозно подобие на самия себе си, като го претовариш с 24 карата злато?!


По автомобила има толкова злато, че може спокойно да служи за златен трезор на по-бедна държава. Дори боята за интериора е от злато, да не говорим за фаровете, таблото, джантите и десетки други части и елементи от тях. 


SLR McLaren 999 Red Gold Dream изглежда като кола на близкоизточна Барби с лош вкус, но тя все пак е реалност и е била представена на Швейцарския тунинг салон, Auto Emotionen, който беше отворен между 24 и 26 април в Берн. 

0 от 500