IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X5 Typhoon от G-Power

Все още се очаква появата на „горещата” версия „М” на BMW X5.

BMW X5 Typhoon от G-Power
За да запълни празнината, тунинговата фирма G-Power пусна своя доработка на SUV модела, наречена Typhoon. Тунинговата версия е създадена на базата на  X5 xDrive 48i и има двигател  V8 с мощност 525 к.с. 


G-Power променя и външния вид на X5 със специфичен body kit, в който влизат по-големи и издути калници, увеличаващи широчината на Х5 със 70 мм, нови предни и задни престилки и спойлери, огромни джанти с размер 23 цола и гуми  Michelin с размер 315/25 ZR23. 


Промени има и в интериора, където  X5 Typhoon е с ново табло и променен спортен волан. Виждат се нов спидометър и редица допълнения от алуминий. 


За да се повиши мощността на двигателя, от G-Power са разработили нова компресорна система заедно с фирмата  ASA Engineering. Променено е и електронното управление на двигателя (ECU), както и инжекционната система, нови всмукателна и изпускателна системи, последната със състезателен катализатор и заглушител. 

В резултат на промените двигателят е с максимална мощност 525 к.с, което е увеличение със 170 к.с. в сравнение със заводския двигател, монтиран на Х5. Максималният въртящ момент също е повишен значително – от стандартните 475 на 600 Nm, налични при 5 300 об/мин. 


Според производителите от G-Power, X5 Typhoon ускорява от място до 100 км/час за 5.0 секунди, достига 200 км/час за 18.4 секунди и има максимална скорост 275 км/час.
0 от 500