IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Carlsson и Aigner предлагат супер луксозна версия на GL 500

Немската тунингова фирма Carlsson и фирмата за луксозни кожени изделия Etienne Aigner обединиха усилия за трети път и създадоха специална серия на Mercedes-Benz GL500.

Carlsson и Aigner предлагат супер луксозна версия на GL 500
Това е Carlsson Aigner CK55 RS Rascasse, която ще има световна премиера в Женева идната седмица. Това обаче ще бъде съвсем малка серия, eдва от 20 автомобила. Колата е оцветена в две тоналности на тъмночервеното, като  има доста променена външност, благодарение на пълен body kit за каросерията. 


Carlsson Aigner CK55 RS Rascasse има по-широки и изпъкнали арки над колелата, нов капак на двигателя с две големи „подутини”, нова по-голяма радиаторна решетка, предна и задна престилки, нови прагове и масивни лети джанти с размер 23 цола, „обути” с гуми имащи размер 305/30ZR23. 

Макар от Carlsson все още да не са публикували снимки от интериора, от фирмата съобщават, че салонът е кожен (от висококачествена тъмночервена кожа), променени са и вътрешната част на вратите, таблото и централната конзола. По-важно обаче е решението на Carlsson и Aigner да превърнат седем местния GL500 в луксозен SUV за четирима пътници, като задната седалка се състои само от две самостоятелни кресла. 

Промени има и в техническата част на автомобила. Стандартния двигател V8 на GL с обем 5.5 литра и 48 клапана, който има максимална мощност 388 к.с. и максимален въртящ момент 530Nm е променен, като мощността му е повишена с 45 к.с. (433 к.с), а максималният въртящ момент е достигнал 640Nm. Така Carlsson Aigner CK55 RS Rascasse ускорява от място до 100 км/час за 5.9 секунди (стандартният модел ускорява за 6.5 секунди). Автомобилът е с окачване C-Tronic, при което височината му над пътя може автоматично да се намали с 40 мм. Carlsson Aigner CK55 RS Rascasse се предлага с базова цена 228 500 евро.  
0 от 500