IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus предлага най-мощния SUV модел на света

Brabus, световноизвестният тунер специализиран по моделите от Mercedes-Benz, показа най-мощния off-road модел на света.

Brabus предлага най-мощния SUV модел на света
Това е Brabus G V12 S Biturbo. Както показва и името, този автомобил е произведен на базата на Mercedes-Benz G55 AMG, но с двигател от най-новия Mercedes S600


Преди да бъде монтиран на автомобила обаче, обема на двигателя е повишен от стандартните 5.5 на 6.3 литра. Използва се специален разпределителен вал и по-дълги цилиндри и бутала с по-голяма дължина. Променени са и турбините, които са по-големи, както и нова система интеркулери. 


Изпускателната система е изработена изцяло от неръждаема стомана с метален катализатор. Вредните емисии на автомобила влизат в нормите Euro IV. 

Мощността на колата е 700 к.с. (515 kW) при 5 100 об/мин и максимален въртящ момент 1 100 Nm. С този двигател SUV моделът ускорява до 100 км/час за 4.3 секунди и има максимална скорост електронно ограничена до 240 км/час. Ако ограничението бъде елиминирано, колата може да постигне скорост от над 260 км/час. 


Автомобилът е с лети джанти (предлагат се пет модела) от лека сплав с размер по избор от 20 до 22 цола и гуми от Pirelli или Yokohama. Има и други промени по каросерията, като LED светлини, предпазни кори и др. 


В интериора прави впечатление спортния и с ергономична форма волан и кожения салон с надписи Brabus. В автомобила е монтирана нова високотехнологична мултимедийна система с DVD changer, DVBT TV tuner, конзола за игри екрани с размер осем инча на облегалките на главите за предните седалки. 


Цената на Brabus G V12 S Biturbo е 379 000 евро.
0 от 500