IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Caral създаде суперавтомобил от Opel Speedster

Английското ателие Caral представи спидстера Caral V8 XS, създаден на базата на Opel Speedster/Vauxhall VX220.

Caral създаде суперавтомобил от Opel Speedster
Автомобилът на Caral обаче няма почти нищо общо с оригинала, като най-съществената разлика е двигателят, който е компресорен, осемцилиндров с обем 4.2 литра от Jaguar, докато при Opel Speedster двигателят е двулитров. 


Собственото тегло на колата е само 950 кг. Това се дължи на алуминиевото шаси, запазено от оригиналния автомобил и каросерията изработена от карбон. Спидстера на Caral е с ново окачване, четири нови дискови спирачки и 18 цолови лети джанти. Скоростната кутия е механична с шест скорости. 


Според експертите на Caral от оригиналния модел са останали само вратите и челното стъкло. Като се има предвид високата мощност на двигателя от Jaguar (450 к.с.) и лекото тегло на колата, съотношението мощност/тегло е много добро – 1 к.с.: 2.1кг. 


Ускорението от място до 100 км/час е за 3.2 секунди, максималната скорост 265 км/час. За сравнение ускорението при Opel Speedster е за 4.9 секунди. От Caral съществено са променили и интериора, който е получил кожен салон и съвсем ново табло за приборите. 

 
0 от 500