IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Vorsteiner създаде BMW M3 с характеристики на CSL

За разлика от повечето немски тунери, които обикновено работят с моделите на една фирма, американците от Vorsteiner доработват и трите луксозни немски марки - Audi, Mercedes и BMW.

Vorsteiner създаде BMW M3 с характеристики на CSL
Най-новата разработка на Vorsteiner е на BMW M3, като най-интересното е, че във Vorsteiner именно на базата на тази доработка са направили опит да съживят моделите на BMW обозначавани като CSL. 


Те се характеризират с по-леко тегло и допълнителна мощност, което им позволява да постигнат невероятна динамика и да доставят несравнимо удоволствие от управлението им. 


Най-новото творение на Vorsteiner се характеризира със заместване на много оригинални части с такива изработени от карбон и фибростъкло. Заедно с ауспуховата система от титаниум това допринася за понижаване теглото на автомобила. 


От друга страна Vorsteiner M3 е с повишена мощност на двигателя V8, който има с 40 коня повече от стандартния и предлага максимална мощност от 460 к.с. (343kW). Повишен е и максималният въртящ момент, който е достигнал 445Nm, вместо стандартните 400Nm. Електронното ограничаване на скоростта е преместено, като позволява на Vorsteiner M3 да постигне 320 км/час. 


Vorsteiner планира още в съвсем близко бъдеще да извади мощност от 500 к.с. от този автомобил и да постигне с M3 скорост по-висока от 320 км/час. Шефът на M Division в BMW Лудвиг Вилиш (Ludwig Willisch) наскоро разкри, че те самите няма да правят версия CSL на сегашното поколение BMW M3 поради липсващо търсене. 

0 от 500