IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

B&B доработи TT-S

Audi TT-S е на пазара само от шест месеца, но вече предизвика интереса на няколко тунингови фирми.

B&B доработи TT-S
Най-силната версия на ТТ беше доработена и от тунерите от B&B. Техният вариант малко подвежда с прасковения цвят който са избрали, защото са добавили сериозна допълнителна мощност към и без това впечатляващите възможности на оригиналния двигател. 


Стандартният модел предлага 272 к.с. (203kW), а от B&B предлагат няколко варианта на повишаване на мощността. Започват с увеличаване от 34 к.с. (25 kW). 

Експертите на B&B получават допълнителната мощност чрез специално изработената нова турбина, чрез нов каталитичен конвертор и след чип тунинг на управлението на двигателя (ECU). 

Втората степен на увеличаване на мощността е до 324 к.с. (242kW), а третата повишава мощността до 362 к.с. (270kW), съобщава холандсият Autoblog.nl. 

Като допълнение на повишената мощност в B&B са дали на TT-S промени по каросерията в стила на R8. В най-силната си конфигурация съотношението мощност/тегло при TT-S е близко до това на варианта на R8 с мощност 420 к.с., а максималната скорост на TT-S е 280 km/h или само с 21 km/h по-ниска от тази на R8. Нещо повече, доработеният от B&B TT-S ускорява от място до 100 км/час за 4.6 секунди, което време е равно с това на R8. 

Интересно е, че сега и в Audi се работи над по-силна версия на TT-S, наречена TT-RS. Очаква се този автомобил да бъде с петцилиндров турбодвигател с мощност 308 к.с. (230kW).
0 от 500