IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Novitec Rosso се заигра с F12 Berlinetta

Към момента немците са готови със силов тунинг за най-бързото Ferrari

Novitec Rosso се заигра с F12 Berlinetta

Novitec Rosso се заигра с F12 Berlinetta
Докато се появи заместникът на Enzo - Ferrari F70, моделът F12 Berlinetta ще бъде най-бързата и най-мощна шосейна кола на Скудерията.

Автомобилът, който видяхме за първи път през месец март на изложението в Женева, разполага със 740 к.с. и 690 Нм. Това обаче не е достатъчно за един от най-популярните тунери на италианската спортна марка Novitec Rosso.

Немските доработчици по обичай разработват по-мощна модификация на серийната версия, която освен с по-голяма мощност ще се отличава и с дискретен, но забележим аеродинамичен пакет.

Работата по автомобила все още не е приключила, като към момента Novitec Rosso са готови само със силовата доработка.

Тя увеличава възможностите на 6.3-литровия двигател до 763 к.с. при 8500 0б/мин и 703 Нм при 6300 об/мин. Тунерите са успели да настроят 12-цилиндровото чудо на Ferrari да развива невероятните 8900 об/мин, като по този начин колата може да постига 345 км/час.

Освен това, Novitec Rosso са разработили и ново окачване, което приближава колата към пътя с 40 мм. Наличен е и модул, който повдига автоматично предната част на возилото с до 40 мм, за да могат да бъдат преодолявани различни препятствия по пътя.

Доработената кола може да бъде оборудвана с 21-инчови джанти на предния мост и с 22-инчови - на задния. Гумите са Pirelli с размер съответно 255/30 ZR 21 и 335/25 ZR 22.

За интериора ще се предлагат материали като карбон и полиран алуминий, а за екстериора се разработва аеродинамичен пакет, който трябва да бъде завършен скоро.

Очаквайте подробности.

0 от 500