IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунингованите суперавтомобили - II част

Brabus Bullit Coupe 800, TechArt Porsche 911 и Mansory McLaren MP4-12C

Тунингованите суперавтомобили - II част

Brabus Mercedes-Benz Bullit Coupe 800. Отношенията мужду Brabus и  Mercedes винаги са били много близки. Тунерите се славят с това, че взимат един страхотен модел и успяват да го напомпат до такава степен, че и най-прочутите културисти биха му завидяли. Сега те са ползвали за база новият Mercedes C 63 AMG Coupe.
 
Първата им работа е била да заменят стандартния  6,3-литров V8 двигател с  V12 Biturbo от  S-Class. Не само това, но са вдигнали кубатурата от  5.5 на 6.3 литра. За целта от Brabus са ползвали  специален колянов вал с удължен ход на буталото,  по-големи ковани бутала и за капак са сложили спортни, стоманени ауспуси. В резултат на всичко това е постигната мощност от 800 к.сили и ...1100 Нм въртящ момент! Всичката тази мощност се отвежда към задните колела чрез подсилена седем-степенна автоматична трансмисия.

  V12-ка изстрелва тунингования Merc от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, а до 200 км/ч са нужни общо 9,8 сек.  Максималната скорост е над 370 км/ч.

 Интериорът е облицован с черна кожа, с червени шевове и велур, а екстериора изглежда доста скучновато с матовата черна боя, която стана традиция да се ползва. Може би има определени хора, които и се радват?!

TechArt не са си губили времето и са „пипнали“  Porsche 911 докато е още „топло“. Въпреки краткото време TechArt е успял да сътвори нещо горещо. Тунерите са преработили редица детайли от екстериора на новите  911 Carrera и Carrera S, сред които виждаме преден спойлер от две части с вграден разпределител на струята. Има и две аеродинамични крила,  интегрирани в предните отвори за въздух, които придават на автомобила по-динамичен стил.

Отзад виждаме неподвижен заден спойлер, дифузьор, странични раздувки и малко игра със стоповете. Не може да не се набият на очи и 21 цоловите джанти с по 5 спици, които са и по-леки. Освен жълтата боя на каросерията и ринговете около джантите се виждат и редица детайли в същия цвят и в купето.
 
Ако на покрива закачат табелка „Такси“ , то тогава клиентките ще серадват на черна тапицерия от специална мека кожа, елементи с оттенък на карбон и разбира се доста адреналин. 

Mansory McLaren MP4-12C. Швейцарците са поработили здраво за да рестилират екстериора на макларъна. Пакета включва ултра лек покрив от карбон. От въглеродни нишки са още капака, рамките на огледалата, предните и задни престилки на броните и крилата.
 
Боядисан в цвета на пламъка и съчетан със златисти джанти, външния вид е в унисон със огнения характер на модела.
Като става дума за характер Mansory са успели да направят малко по-агресивен 3.8-литровия V8 мотор. Подобренията са засегнали изпускателната система, системата за мениджмънта на двигателя и спортен въздушен филтър  Благодарение на тях изходната мощност стига до 660 к.с, а  въртящият момент 680 Нм.

Може да обърнем внимание на гарнитурите по новите кожени седалки, спортен волан, алуминиеви педали, и изобилие от карбон в интериора.
Още за тунингованите суперавтомобили от Женева.

 

Тагове: mansory brabus techart
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Диани Автодизайн ( преди 10 години )
    Диани Автодизайн - магазин за продажба на немски естествени и изкуствени кожи,платове и тавани за автомобили,мотоциклети и яхти,лепила и консумативи,голямо разнообразие на продукти,посетете нашият магазин,който се намира на бул.Васил Априлов 56 в град Пловдив тел:0896603788
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Leonardo da Vinci ( преди 12 години )
    Klasika, parvo se nau4i da risuva6 po-prosti figuri,iabalki, kru6i,iaica, i kato natrupa6 opit sled 10godini moje6 da premine6 kam slojni geometri4ni figuri, taka kakto si po4nal prili4a na fal6ivo peene varhu nerazbiraem pleibek. Razbiram me4tite ti ,no ne bih te izlagal.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Za Liubovta granici niam!
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Klasika, да не си си сменил скайпа бе човек? Не си влизал от Ноември месец! :)
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    неук ( преди 12 години )
    Изключително правилен коментар. Имал съм честта няколко пъти да се разхождам по площада и дори веднъж да влеза в подземния паркинг под него. Само мога да кажа. Не съм авто маниак. Но това което е долу ме направи!
  • #2
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Philip ( преди 12 години )
    Първата им работа е била да заменят стандартния 6,3-литров V8 двигател с V12 Biturbo от S-Class. Не само това, но са вдигнали кубатурата от 5.5 на 6.3 литра.==============================Abe automedia vie maloumnici li ste kak sa smenili 6.3 v8 litrov standarten koito bil vdignat ot 5.5 na 6.3 v12 ?
  • #1
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не се е запалило едно Ферари, а гаража на плац Вандом. Пълен с хубави тупалки. За съжаление са изгорели. За *** - като за умрелите - нали се сещаш? ;)