IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическите коли на Renault

Стъпват на пазара през 2011 година.

Електрическите коли на Renault
Появи се подробна информация за електрическите возила на френската Renault. Четирите еко коли ще бъдат налични съвсем скоро - още през следващата година.

Първи ще се появят Fluence и Kangoo, които ще бъдат в наличност през юни месец 2011 година. Мъникът Twizy е планиран за август 2011 година, а Zoe - за юни 2012 г.

Fluence, Kangoo и Zoe ще използват електрически двигател със 70kW (95 к.с.), чрез който ще могат да постигат максимална скорост от 130 км/ч. Батериите ще доставят пробег от 160 км.

Twizy, който ще се предлага като едноместно или като двуместно возило, ще разчита на по-малък двигател - 15kW (20 к.с.). Той може да движи мъника със скорост от 70 км/ч и да измине 100 километра с напълно заредени батерии.

За удобство на закупилите електрическо возило, от компанията са предвидили Quickdrop станции - места, на които ще може да се разменят изтощени за напълно заредени батерии.

В Англия е предвидена и премия в размер на £5000 при закупуването на електрическия Zoe, като по този начин цената му ще се изравни с тази на дизеловото Clio Dynamique.
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    RENAULT ( преди 14 години )
    Това за Еърбъс вярно ли е или просто така говориш.....много ми е интересно???
  • #9
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Жицата ( преди 14 години )
    Бъдещето започва през 2011 г. Браво на Рено. Заедно с Нисан ще предложат на пазара значителен брой електрички. Ще покрият 3-4 сегмента. И тогава ще стане много интересно. Повечето производители ще се юрнат да догонват и технологията ще мръдне за нула време. Започна се началото на края на бенз-а и дизела. След 20 г. ако не и по рано ще са екзотика.
  • #8
    20 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 14 години )
    Имат проблемчета по ел. инсталацията, но не са болка за умиране и не съм виждал Рено да е спряло заради това. По-скоро странни реакции или някоя изгоряла крушка. Когато правят ел. кола не вярвам да не се вземат в ръце. Да не забравяме, че Еърбъс е основно техен, а той управлява полета си електрически, не хидравлично. И това е такъв успех, че Боинг също го внедриха при 777, а сега и при 787.
  • #7
    9 rate up comment 20 rate down comment
    Случаен ( преди 14 години )
    Франсетата са известни с проблемите си по електрическата инсталация на колите си, а тръгнали да правят електрически автомобили ... смяяяяяяяяях. От "Пътна помощ" вече потриват ръце, предусещайки потенциалните клиенти хахахаххахаха
  • #6
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Веселяк ( преди 14 години )
    Рено са гадняри... Тъкмо бях решил каква да е следващата ми кола и сега с това на първата снимка ме изправят пред дилема.
  • #5
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Цецо ( преди 14 години )
    Бъдещето безспорно принадлежи на електромобилите и за това повечето авто производители правят прототипи в тази насока, но пътят не е отъпкан все още. Нужен е технологичен пробив в областта на батериите, а до тогава трябва да се акцентира върху дизелови плуг-ин хибриди.
  • #4
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Х ( преди 14 години )
    Т'ва Twizy като гледам ще може да се кара само по плочки ако не му се махат тея джаджи около колелата.
  • #3
    6 rate up comment 23 rate down comment
    WickedSixD ( преди 14 години )
    Кво показват Рено, правете сапунерки ли?
  • #2
    4 rate up comment 19 rate down comment
    TURBO_CHARGED ( преди 14 години )
    бла бла
  • #1
    27 rate up comment 9 rate down comment
    ( преди 14 години )
    Рено пак са сред първите. Показват на останалите какво да правят.