IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов кросоувър на Buick

Buick публикува първи официален тийзър на изцяло нов модел.

Нов кросоувър на Buick
Това е кросоувър, който ще бъде произвеждан серийно в доста високи обеми и ще има хибридна версия. Първоначално в GM предвиждаха масовият хибриден кросоувър да бъде Saturn Vue, но заради реконструкцията на групата и излизането на марката Saturn от нея, плановете се промениха. 


В началото новият модел Buick ще се предлага само със стандартни двигатели. Хибридната версия ще се появи през 2011 година и ще бъде комбинация от шестцилиндров бензинов двигател с обем 3.6 литра, два електромотори и комплект от литиево-йонни акумулатори. 

Само с електрическа енергия автомобилът ще изминава около 16 км, а пълното зареждане на акумулаторите от електрическата мрежа ще изисква 4-5 часа. 

Бензиновата версия на новият кросоувър ще се продава в САЩ от началото на идната година, като ще се предлагат две версии с двигатели имащи обем 2.4 и 3.0 литра. И двата агрегата ще бъдат със системата за директно впръскване на горивото и ще имат мощност, съответно от 182 и 264 к.с.  
0 от 500