fallback

BMW вече тества новото поколение на Х3

След като подготвиха новия малък SUV Х1, в BMW сега са заети с подготовката на второто поколение на X3.

Този автомобил трябва да бъде на пазара през 2011 г. Разбира се той ще бъде произвеждан на платформата на новото поколение Серия-3. Бъдещият Х3 засега носи кодовото име F25. Колата ще бъде с предаване на движението към четирите колела или както е известна системата при моделите на BMW - xDrive. Все още не е потвърдено, но е много вероятно, както стана и при по-малкия Х1, от BMW да предложат версия на Х3 и с предаване на движението само към задните колела. Това, че вече съществува и BMW X1, е причина второто поколение на Х3 да е с по-големи размери от сегашното. Това се прави за да бъдат отделени достатъчно един от друг Х1 е Х3. Сега Х1 е доста близък по размери от днешния Х3, който е по-дълъг само със 114 мм, по-тесен с 55 мм и със 130 мм по-нисък. Шпионските снимки на новото поколение Х3 са с доста силна маскировка и от тях може да се разбере относително малко за дизайна на колата. Очакванията са новият Х3 да заеме доста от стилистиката на новата „седмица”, но също и на концепцията CS. С новия Х3 ще се предлага широк набор от двигатели, като базисен при бензиновите агрегати ще бъде двулитровия с мощност 170 к.с, а на върха ще е би-турбо с обем 3.0 литра и шест цилиндъра. От сега се говори и за наличието на хибридна версия при бъдещия Х3, която ще позволява на SUV модела да се движи и само с електроенергия. Докато сегашното поколение на BMW X3 се произвежда от Magna Steyr в Австрия, новият Х3 ще се произвежда в САЩ, в завода Спартанбург, заедно с X5 и Х6.
Тагове:
fallback
  • #16
    Drenski ( преди 14 години )
    Този път БМВ са наточили брадвата и сеченето на ръбатите форми се очаква да е по-добро. Само така баварци едно си знаете едно си правите!
  • #15
    Ba4ati ( преди 14 години )
    kato go vidite bez jintiliflu6kovite maskirovki togava komentiraite be vseznaikovci ... mi6ki takkiva
  • #14
    кво ти пука ( преди 14 години )
    Някак си не става този модел на БМВ. Нещо му липсва, не те грабва веднага като Туарег например. Но с тези фигурки не може да се каже много, така че ще видим - може пък и да пуснат нещо хубаво, знаеш ли ги.
  • #13
    Triforce ( преди 14 години )
    Успях да прочета само 3 коментара, понеже другите са писани на някакъв различен език от българския! Та отностно хубаво или лошо - сегашното не бих си го купил. Да видим новото...
  • #12
    Анонимен ( преди 14 години )
    tazi x3 ia vijdah predi pove4e ot 5 meseca v italia no nebe6e boia a ne6to kato folio
  • #11
    analna otvara ( преди 14 години )
    neka po4itatelite na audi,da nese motaiat naokolo.........da hodiat da mi edat otvarata.dobre ,ne haresvate bmw,ama nese nasiraiite na 4elna stoika.bez ligutii..
  • #10
    gosho ( преди 14 години )
    turbo pribirai se u vas v kofata za *** xaxaxa
  • #9
    e36 ( преди 14 години )
    TURBO, ти си ***
  • #8
    Анонимен ( преди 14 години )
    opaaaa - oste edin grozen kamion ot grozna firma
  • #7
    Анонимен ( преди 14 години )
    abe palqk sabra li novata kolekciq ot dyvkite 4e pak pi6e6 tuk???
fallback
Последни