IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW вече тества новото поколение на Х3

След като подготвиха новия малък SUV Х1, в BMW сега са заети с подготовката на второто поколение на X3.

BMW вече тества новото поколение на Х3
Този автомобил трябва да бъде на пазара през 2011 г. Разбира се той ще бъде произвеждан на платформата на новото поколение Серия-3. Бъдещият Х3 засега носи кодовото име F25. 


Колата ще бъде с предаване на движението към четирите колела или както е известна системата при моделите на BMW - xDrive. Все още не е потвърдено, но е много вероятно, както стана и при по-малкия Х1, от BMW да предложат версия на Х3 и с предаване на движението само към задните колела. 

Това, че вече съществува и BMW X1, е причина второто поколение на Х3 да е с по-големи размери от сегашното. Това се прави за да бъдат отделени достатъчно един от друг Х1 е Х3. Сега Х1 е доста близък по размери от днешния Х3, който е по-дълъг само със 114 мм, по-тесен с 55 мм и със 130 мм по-нисък. 


Шпионските снимки на новото поколение Х3 са с доста силна маскировка и от тях може да се разбере относително малко за дизайна на колата. Очакванията са новият Х3 да заеме доста от стилистиката на новата „седмица”, но също и на концепцията CS. 

С новия Х3 ще се предлага широк набор от двигатели, като базисен при бензиновите агрегати ще бъде двулитровия с мощност 170 к.с, а на върха ще е би-турбо с обем 3.0 литра и шест цилиндъра. От сега се говори и за наличието на хибридна версия при бъдещия Х3, която ще позволява на SUV модела да се движи и само с електроенергия. 

Докато сегашното поколение на BMW X3 се произвежда от Magna Steyr в Австрия, новият Х3 ще се произвежда в САЩ, в завода Спартанбург, заедно с X5 и Х6.
0 от 500