IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на нови автомобили в Германия устойчиво растат

През първото полугодие на тази година в Германия са били продадени 2.06 милиона автомобили.

Продажбите на нови автомобили в Германия устойчиво растат
Това е нарастване с 26% в сравнение със същия период на миналата година. През юни немците са закупили 427 453 автомобили, което е с 40% повече от продадените нови автомобили през юни 2008 г., съобщава агенция Reuters. 


Според Международната асоциация на автомобилните производители, през второто полугодие на тази година търсенето на автомобили ще продължи да расте, но няма да превиши това от първите 6 месеца. 

Немската Асоциация на автомобилните производители (VDA) в четвъртък коригира обявените по-рано прогнози за очакваните продажби на нови автомобили в Германия от 3.1 милиона на 3.6 милиона автомобили. Ръстът на продажбите на нови автомобили в Германия се обяснява от експертите с действието на ефективната правителствена програма за стимулиране на купувачите, започнала да действа от февруари тази година. 

Всеки купувач получава 2 500 евро при покупката на нов автомобил ако в същото време върне своята стара кола. След началото на действие на тази програма продажбите на нови автомобили в страната устойчиво растат. През май германците са закупили 390 000 нови коли, което е с 40% повече от май 2008, през април продадените коли са били 380 000 (19.4% повече от същия месец през миналата година), а през март 401 000 (ръст от 40% в сравнение с март 2008 г.  
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    de ( преди 14 години )
    Колкото и да го повтаряте за тази премия нея я ползват само около 30% от германците, преди месец и аз закупих нов автомобил от германия но заради цената - в момента там всички коли са с 30-40% по-евтини от колкото са били преди 6 месеца. Разбира се всичко промоций вървят под масата и официално цените си стоят същите..
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Xtrax ( преди 14 години )
    гласувай в неделя e prav! ne e tova mqstoto za pisano po tezi temi, no naistina glasuvayte!Анонимен - ne trqbva taka da mislim - tochno tam ni e problema kato naciq ostavqme neshtata da se reshat drugi, posle gi pliuem che ne struvat... Dayte svoq glas za nashata strana, kolkoto laynqna i da e tq... zaslujavame go vsichki ;)
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    kozaria ( преди 14 години )
    ima iadren fizik kato majoritaren kandidat
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    . ( преди 14 години )
    tva politi4eski sait li e be.. kvi sa tiq agitacii
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    гласувай в неделя ( преди 14 години )
    за мен личноста на Дани Ятом шеф на мосад 1996-1998 , буди много размисли - явно проблема с ислямизацията на Балканите сериозно плаши евреите за да пуснат такъв кадър в открито действие....
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Прав си за всико което си написал! Абсолютно. И сигурно ще отида да гласувам. Проблема обече е ,че май ще е с празна бюлетина. Щото не виждам никаква алтернатива. ГЕРБ само като им отвориш листите и видиш само Каратисти и борци ! Нищо против спортистите ама в тая финансова криза Борисов ще има нужда от ядрени физици! БСП,НДСВ и ДПС няма какво да ги коментираме тях вече ги видяхме ,че не струват. Атака -болни хора със семейна партия направо ЕООД ! РЗС- една голяма димка ! Лидер-с мутрата Ковачки!
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    гласувай в неделя ( преди 14 години )
    ако не гласуваш - гласа ти се разпределя по усмотрение - такава е избирателната система.Затова и списъците са пълни с имената на отдавна мъртви хора - за да има повече пропорционални гласове за разпределяне По-добре пусни празен плик, но гласувай!!! пари поне за това няма да ви искат, най-много да ви дадат !!!!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    И да гласуваме и да не гласуваме файда няма. Ако някой от Вас дори за миг си е помисли,че Бойко,Костов или Станишев се борят за власта ,за да направят Българите по-богати и по-щастливи ,трябва барзо да се събуди! Всеки от тях иска власта ,за да забогатее и да преяде. И ще ви носят от 9 кладенеца вода ,само и само ,за да ви излъжат и да ви вземат гласа.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    гласувай в неделя ( преди 14 години )
    За да започнем да става,е май-сетне нормална държава излезте и гласувайте в неделя на изборите. Нека се противопоставим Българите на *** и турцизацията!!!!!Стига само турци и *** са гласували за Българския парламент
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    TURBO ( преди 14 години )
    v BG benzina e nai-evtinkolite sa nai-evtinisvetofarite sa nai-malkoulicite sa nai-chistiglasuvaite za bat boiko da ni opravi :-)