IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla - убиецът на Porsche 911 Turbo?!

Tesla Motors готвят нов спортен и същевременно практичен модел.

Tesla - убиецът на Porsche 911 Turbo?!
Въпреки не малкото си достойнства, настоящата Tesla Roadster не е сред най-популярните спортни коли на пазара. Също като малкия Lotus, на който е базирана, електрическата кола, като че ли не успя да спечели симпатиите на голям кръг хора.

Според специалистите от Tesla Motors, главният недостатък на колата е ограниченото пространство с което разполага. Поради тази причина, компанията ще конструира своя нов модел на базата на по-просторния Model S.

Новата кола ще може да се похвали с няколко модификации, 2+2 места, достатъчно вътрешно пространство, изключителни динамични характеристики и разбира се 0 вредни емисии.

Вариантът GT, според Tesla  ще бъде истински спортен модел, който ще разполага с четири места. Пространството отпред ще бъде с 10% по-щедро от това при Porsche 911, а багажното пространство ще предлага с поне 50% по-голям обем от този на немската спорна кола.

Все още от компанията не споменават подробности за динамичните характеристики на колата, но стана ясно, че тя ще бъде достоен конкурент по мощност на Porsche 911 Turbo и ще разполага със задвижване към четирите колела.Новата Tesla Roadster ще видим най-рано през 2012 година.
0 от 500