IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan NP200 – японската Dacia

Досега алиансът Renault, Nissan и Samsung създаде няколко „роднински” модела. Сега в играта се включи и Dacia.

Nissan NP200 – японската Dacia
Всъщност и досега на редица пазари, на които марката Dacia не се чувства удобно, семейство Logan се продава с марката на Renault. Има обаче пазари, за които и марката Renault не е достатъчно добра. На редица по-претенциозни азиатски пазари и в Южна Африка, на пазара се появи нов пикап с марката Nissan, обозначен като NP200.

Всъщност още от пръв поглед се вижда, че това е добре познатия у нас пикап на Dacia Logan. Nissan сега цели разширяване на асортимента лекотоварни автомобили които предлага на световните пазари. Евтиният и практичен NP200 с голяма товароподемност е логично допълнение към досегашните модели на японската марка от тази група.

Още повече, че  „новият” модел излиза практически без каквито и да е разходи за разработка. Все пак има и промени, за разлика от пикапа на Daciа, NP200 изглежда доста по-елегантно. Нови са решетката и предната броня, графиката на фаровете е по-усложнена, външните огледала са в цвета на каросерията, а арките на калниците са с предпазители от пластична материя.

Таблото на Nissan NP200 е от Sanderо, докато при пикапа на Dacia е от седана Logan. Механиката, включително и двигателите (1.6 8V, 1.6 16V и дизеловия 1.5 dCi) са без промяна от Daciа.
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    фен на дачия ( преди 15 години )
    Купих пикапа за работниците,очевадно е ,че дърво отвсякъде,но е ЕВТИН няма и им купя кола я:)
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не искам да се конфронтирам със предходните мнения, само споделям собствени наблюдения за Dacia Logan:+ евтина за начало;+ сравнително добра возия.- чуството, че се возя в тенекиено канче не ме напуска;- недобра обработка на ламарините (от леко чукване вече се вижда метала)... и малко слухове, които съм чул от познати:+ добри двигатели+ издръжливо окачване
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    D2 ( преди 15 години )
    Тези с голфовете едва ли ще я плюят.Ще я оплюе само един хърльо,френетичен фен на Ауди,горд собственик на Б4-ка,пишещ с няколко ника.Страда от психичния синдром на индуцирания авторитет.Притежаването на ръждивия варел Б4 (около 400 лв. по моргите,само там се намира) го кара да се чувства от "семейството на Ауди",и във фантазиите си купува/продава А8-ци,някакви 4 акцизни "премиум" коли..!!! от скоро има и R8-ца... Просто,богат материал за психиатрите!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бай Кольо Ръждата ( преди 15 години )
    Всъщност, и седанът Logan се продава на някои пазари катo Nissan Aprio. Даже си има и собствен сайт. Ако в България този автомобил не носеше марката Dacia, щеше да се продава в пъти. (http://***.nissanaprio.com.mx/)
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zzz ( преди 15 години )
    Пък *** ( не селяните, защото има разлика ) нека плюят Дачия и нека продължават да си карат кирливите 10-годишни Гоуфове...