IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

AutoPlus показва образа на бъдещия Renault Twingo CC

От Renault вече официално обявиха, че разработват открита малка спортна кола на базата на новото Twingo.

AutoPlus показва образа на бъдещия Renault Twingo CC
Този автомобил ще влезе в серийно производство още през идната година. В най-новият си брой френското списание AutoPlus показва серия от компютърно генерирани образи на колата, условно наречена Twingo CC (макар да е възможно това име да се запази и при серийния вариант).

Най впечатляващата част от мини спортния автомобил на Renault е въртящата се централна част на покрива (нещо което сме виждали при Ferrari 575 M Superamerica). За разлика от модела на Ferrari обаче, където част от покрива се плъзга назад, при Twingo CC тази част от твърдия покрив се складира в багажника, който се отваря като при повечето купета.

Ако това, което ни показват от AutoPlus е близо до реалността, Twingo CC ще бъде доста любопитен автомобил.
Все още не се знае нищо за двигателите на малкия открит автомобил, но със сигурност ще видим вариант с турбодвигателя на Renault с обем 1.2 литра и 100 к.с, както и с агрегата от Twingo RS, атмосферния двигател с обем 1.6 литра и мощност 133 к.с. при 6750 об/мин и максимален въртящ момент 160Nm при 4400 об/мин.
 
0 от 500