fallback

Auto Union се възражда?

Марката Auto Union, която е на възраст 77 години, може да блесне отново.

Много е вероятно това да бъде името на бъдещия съюз между Porsche и VW. Auto Union става световно известна марка през 30-те години, когато нейните спортни автомобили „Сребърните стрели” печелят редица световни състезания. Шефът на Volkswagen Group, Фепдинанд Пих (Ferdinand Piech) разкри, че се обсъжда варианта историческото име да бъде използвано при сливането на групата VW и Porsche. Volkswagen успя да избегне поглъщане от Porsche, защото производителят на спортни автомобили натрупа много дългове и се забави заради кризата. Сега при евентуалното сливане на двете фирми е по-вероятно VW да поеме фактическия контрол над Porsche. Това може да доведе дори до отстраняването на боса на Porsche Венделин Видекинг (Wendelin Wiedeking), под чието ръководство фирмата стана най-печелившият производител на автомобили в света. Възраждането на Auto Union обаче може да предизвика и противоречиви алюзии и асоциации свързани с нацистка Германия. Макар да съществува от преди идването на Хитлер на власт, Auto Union се свързва главно с времето на Третия Райх. Съюзът възниква от сливането на три фирми през 1932 година ( Audi, DKW и Horch), а малко по късно е закупена и фирмата Wanderer, която добавя четвъртия кръг в емблемата на Auto Union, използвана и днес от Audi. Мощният съюз произвежда уникалните за времето си 12 и 16 цилиндрови състезателни автомобили, състезаващи се за Германия на много популярните тогава състезания  Grand Prix. Техните автомобили и тези на  Mercedes получават името „Сребърните стрели” и са използвани умело от нацистката пропаганда за възхвала на мощта на управлението на Хитлер и на Третия Райх.
Тагове:
fallback
  • #8
    DeadFox ( преди 15 години )
    Golf-а е коментиран защото това не е кола а особено опасна болест по хората. Като я пипнеш и ставаш бледо подобие на човек.То хората са го казали Голфа е игра за играене а не кола за каране.И като я възродят какво от това, ще се пръкне поредния Фолкщайген и толкова нищо ново.
  • #7
    FFF ( преди 15 години )
    Много е *** отговора на въпроса "защо голфът е толкова коментирана кола" Отговори: 1. Единствено ПИЛОТИТЕ на голф смятат че като сложат лепенки на колите си дигат конете 2. Много *** кефи да ги прая смешни по магистралата с моето авенсисче
  • #6
    Вагиналник ( преди 15 години )
    Фюрерът да ви потурчи измети от анадолаааа. Защо Голфът е толкова коментирана кола?!Защото другите ги е ядддддд!
  • #5
    ghjghj ( преди 15 години )
    Аз имам предложение да се качвате по москвичите си и да се омитате. И без това никога няма да съберете пари ,за да си купите Ауди така ,че спрете да завиждате и да си показвате умствените загуби и идете да пълните форумите на Москвич и Жигули.
  • #4
    Badi ( преди 15 години )
    Tova e isitnata KOFTOR UNION
  • #3
    is-f ( преди 15 години )
    Много са досадни тия голфове, лепнали по един надпис GT и дай най - отпред на колоната. Да ама не - бокса в носа, за 2 години имам 5 жертви - 4 голфа и една дърта цедка.
  • #2
    ЗАЗКО ( преди 15 години )
    и аз имам предложение ФОЛК-ЩАЙГЕН. таз сутрин бих един ***-дал с антика голф 3, сече ми пътя до макдрайв във варна.
  • #1
    WickedSixD ( преди 15 години )
    аз отдавна съм ви измислил име бе,не се чудете господа шваби. Фолкенщайн Авди Калъп!
fallback
Последни