fallback

Auto Union се възражда?

Марката Auto Union, която е на възраст 77 години, може да блесне отново.

Много е вероятно това да бъде името на бъдещия съюз между Porsche и VW. Auto Union става световно известна марка през 30-те години, когато нейните спортни автомобили „Сребърните стрели” печелят редица световни състезания. Шефът на Volkswagen Group, Фепдинанд Пих (Ferdinand Piech) разкри, че се обсъжда варианта историческото име да бъде използвано при сливането на групата VW и Porsche. Volkswagen успя да избегне поглъщане от Porsche, защото производителят на спортни автомобили натрупа много дългове и се забави заради кризата. Сега при евентуалното сливане на двете фирми е по-вероятно VW да поеме фактическия контрол над Porsche. Това може да доведе дори до отстраняването на боса на Porsche Венделин Видекинг (Wendelin Wiedeking), под чието ръководство фирмата стана най-печелившият производител на автомобили в света. Възраждането на Auto Union обаче може да предизвика и противоречиви алюзии и асоциации свързани с нацистка Германия. Макар да съществува от преди идването на Хитлер на власт, Auto Union се свързва главно с времето на Третия Райх. Съюзът възниква от сливането на три фирми през 1932 година ( Audi, DKW и Horch), а малко по късно е закупена и фирмата Wanderer, която добавя четвъртия кръг в емблемата на Auto Union, използвана и днес от Audi. Мощният съюз произвежда уникалните за времето си 12 и 16 цилиндрови състезателни автомобили, състезаващи се за Германия на много популярните тогава състезания  Grand Prix. Техните автомобили и тези на  Mercedes получават името „Сребърните стрели” и са използвани умело от нацистката пропаганда за възхвала на мощта на управлението на Хитлер и на Третия Райх.
Тагове:
fallback
  • #18
    MihaiL ( преди 15 години )
    Прав си :) много смешници много комплексари.Ни има и доста истински все пак. И М-ки и S-ki na audi и AMG-ta,които наистина радват хората.но докато съществуват псевдо състезатели със олепени инициали,няма да има оправия по пътищата.хората били селяци и карали джипове,извинявайте ама на тия пътища друга алтернатива няма.айде живи и здрави и приятни почивни дни.
  • #17
    rix ( преди 15 години )
    Това е най-масовия надпис по голфовете GTI,а от 100 метра се виждат задните барабани на спирачките.
  • #16
    Изрода ( преди 15 години )
    Друга култова гледка - стара Астричка се набримчила и със сетни сили изпреварва Q7-ца. И после се почват едни легенди по форумите... Що не хванем по един карт и да видим тогава, кой какъв шофьор е - даже е по-безопасно ако щете :)
  • #15
    Изрода ( преди 15 години )
    Аз и Голф АМГ съм виждал в София - просто комплекса тресе народа :)
  • #14
    The Stig ( преди 15 години )
    mdaa, nagledal sum se na dizelovi M3 i M5...
  • #13
    is-f ( преди 15 години )
    абсолютно същото е прав си, мойте наблюдения са от варна, тук 95 % от бмв-та са м-ки
  • #12
    ghjghj ( преди 15 години )
    Така е съгласен съм с теб, ама знаеш ли колко БМВ 3-ки съм видял с лепинки "М" махнал инициалите на мотора 316 и сложил буквата "М" или Мрецедес с лепинки AMG и едно антиклиро на задния капак и готово вече сме с AMG. Смешковци много но това не значи ,че Авенсис прави смешни БМВ-тата и Мерц примерно нали?
  • #11
    is-f ( преди 15 години )
    пич колко интиски R32 или GTI мислиш има в българия, масово се карат 15 ГОДИШНИ тройки 1,4, 1,6 бензин и 1,9 дизел, НО ВСИЧКИ СА ОЛЕПЕНИ И ОКРАСЕНИ КАТО ЕЛХИЧКИ - ПРИМЕРНО ЛОГОТО GTI ЛЕПНАТО НА ОБИКНОВЕН ГОЛФ ДИГА МОЩНОСТТА МУ С 100 КОНЯ ВЕДНАГА .
  • #10
    NANI ( преди 15 години )
    Всичко хубаво,обаче идеята VW да контролира Порше лично на мене не ми харесва
  • #9
    ghjghj ( преди 15 години )
    Ееее стига спа, събуди се вече, че нещо взе да ставаш за смях. Или хората са си карали нормално и ти си мислил ,че се състезават с теб или никога не си карал Авенсис! Щото всеки знае ,че двигателите на Голф са много по-мощни от най-мощните мотори на Авенсис ,нищо ,че Голфа е в по-нисък клас. Освен това Голфа е доста по малък и лек от Авенсиса. Много ми е чудно ако някой Голф R32 или R20 настъпи ***, дали няма да си помислиш ,че колата ти е спряла? Дори 20 годишен Голф G60 или VR6 ще те унизи.
fallback
Последни