IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обновява Серия-6

Известно е, че преминалият през фейслифт кабриолет на BMW Серия-6, ще бъде показан още през тази година, най-вероятно през лятото.

BMW обновява Серия-6
За това, че автомобилът е във финална фаза на разработка говорят и най-новите шпионски снимки на модела, заснети тези дни на пистата в Нюрбургринг. 


Според предварителната информация, новият кабриолет няма да се различава значително от купето на Серия-6. Визуалните разлики засягат предната броня, нови bi-xenon фарове с интегрирани диодни мигачи, които серийно ще се монтират на кабриолета, и нов капак на багажника. Третата стоп-светлина е преместена, а задните светлини са изцяло диодни. 


В интериора на кабриолета ще видим нови материали, комбинирани в различни варианти. Центърът за управление iDrive е в ново изпълнение и е комбинирано с осем бутона на програмиране за пряк достъп до определени функции. 

Стратегията на BMW наречена EfficientDynamics е приложена върху обновения модел на BMW 6 и вече включва и системата за регенериране кинетичната енергия от спирачките (Brake Energy Regeneration). Като екстри могат да се поръчат адаптиращ се темпомат със системата Stop & Go, система предупреждаваща (чрез вибрации във волана) водача при непреднамерено напускане на лентата на движение, адаптиращи се фарове, които променят осветяваната площ пред и в страни от колата, в зависимост от конкретната ситуация. 


Бензиновите двигатели за модернизираното BMW се комбинират с механична скоростна кутия като може да се поръчва и автомат с шест степени. От  BMW са подобрили разхода на гориво, като при версия 630i с шестцилиндров двигател и автоматична скоростна кутия той е 7.7 литра на 100 км. Запазен е и дизеловият агрегат при 635d, шестцилиндров би-турбо с обем 2993 см3, мощност 210 kW и максимален въртящ момент 580 Nm.

0 от 500