fallback

GM закрива Pontiac, съдбата на Saab, Saturn и Hummer ясна скоро

Това вече е краят на Pontiac. От General Motors официално съобщиха за закриването на марката просъществувала 83 години.

Като част от така наречения "Viability Plan", марката ще бъде закрита до края на идната 2010 г. В същото време от GM заявиха, че ще ускорят решаването на проблема със Saab, Saturn, и Hummer, като всичко за бъдещето им ще се реши още до края на 2009. На пазара в САЩ GM ще заложи на четири основни марки - Chevrolet, Cadillac, Buick и GMC, като ще предлага общо 34 модела от тях през 2010 г. За сравнение през миналата година от GM са предлагали на пазара в САЩ 48 модела. „Предприемаме тежки но необходими мерки, решителни за дългосрочното бъдеще на GM”, заяви Фриц Хендерсън, президент на GM. „Отговорността ни за подсигуряване на бъдеще за  GM е ясна и възнамеряваме да успеем. В същото време разбираме какво ще бъде въздействието на този план върху нашите служители, нашите дилъри, синдикатите, фирмите доставчици, акционерите и цялото американско общество. Ще направим всичко възможно за да ограничим негативния ефект”, каза Хендерсън. Освен закриването на Pontiac, други важни решения в плана за оцеляване на GM са закриването на редица заводи за двигатели, части и за асемблиране на автомобили, както и за намаляване на дилърските центрове на групата в САЩ с близо 50% до 2010 г.
Тагове:
fallback
  • #9
    sdfwqeas ( преди 15 години )
    Този е хубав. Астра не е хубава, Корсата пък е отвратителна.
  • #8
    fuck krasiv xa ( преди 15 години )
    stiga e profesore ti izbshto mai si nqmash ponqtie koi sa modelite na GM che kazvash che toz bil nai hubaviq
  • #7
    красив ( преди 15 години )
    Истината е, че май българите ще се окажат по-глупави от американците. В САЩ не купуват трошките на GM, а тук - да. Там купуват масово японско. Единственият свестен нов модел на GM е този на снимката, но той е по проект на Холдън и за съжаление в Европа естествено не се предлага. А също така Шевролетите които продават тук са всъщност Деу, а нямат нищо общо с американските. Както винаги ****ани! Че този модел на снимката е най-хубавия модел на GM в момента. Но дай да караме трошки като Инсигния.
  • #6
    imperator ( преди 15 години )
    Да ама защо не се запиташ защо никой не ги купува на Опел *** в САЩ там са с други марки? Само в Източна Европа има още балами да купуват трошките на капиталистическата фирма GM.
  • #5
    vess ( преди 15 години )
    nevdjanah za6to da zakrijat opel kato 6evrolet sa tapite ama ni6to mai samo ti si znae6 - az sam si dovolen ot opel4eto i galko 4e vaop6te se nalaga da zakrivat marki.
  • #4
    До Марти ( преди 15 години )
    Напротив, Опел ги вкараха в кризата защото е най-тъпата им марка. Само коли *** правят след 89-та! Сегашните им коли нямат нищо общо с готините Шевролети от 70-те. Дано ти да исъхнеш защото нали знаеш че ксойто кълне му се връща!
  • #3
    martu ( преди 15 години )
    а дано изсъхнеш преди това,та да не видиш.Опел е най-доброто от ГМ,и ако ги закрият наистина ще фалират
  • #2
    MoTkO ( преди 15 години )
    za drygite marki neme e*e iskam saab da ocelee
  • #1
    gm ( преди 15 години )
    Dano zakriqt i Opel!
fallback
Последни