fallback

Rolls-Royce ще съди Geely

Rolls-Royce възнамерява да съди китайската фирма Geely заради пълното визуално сходство на седана Geely GE с флагмана на британската марка Phantom.

Според британското издание Autocar, представители на Rolls-Royce вече водят консултации с юристи за започване на съдебен процес срещу GeelyОще на пръв поглед се вижда, че седана Geely GE е просто копие на Phantom. Радиаторната решетка, дневните фарове в предната броня, профила на колата са просто еднакви с тези при  британския автомобил. Трябва да се каже обаче, че GE е по-къс от „Фантом" и малко по-тесен. Голямата разлика е в техническата част, като китайския седан е с двигател V6, имащ обем 3.5 литра, докато флагмана на Rolls-Royce е с 12 цилиндров двигател. Освен това при Geely GE на задната седалка има само едно кресло, докато при Phantom са две. Предварителната цена на китайската лимузина е определена на 140 000 долара, което е шест пъти по-малко от базовата цена на Rolls-Royce Phantom.
Тагове:
fallback
  • #13
    vanski ( преди 15 години )
    140 000 $ за пластмасов автомобил ?!? аре стига е!То в Китай сичко е от пластмаса, рециклирана при това и мирише на нафта.! че как ще му палнем двигателя на това?то ше изгори .
  • #12
    pinko ( преди 15 години )
    tova shte da e novata pora4kova kola na GIRGA PITI4
  • #11
    :) ( преди 15 години )
    Пичето няма да седи. Сложили са меко китайско килимче, за да не си ожули коленцата. Освен това има достатъчно място пред седалката за него.
  • #10
    .............. ( преди 15 години )
    mi kato e smqh v publikata moje6 li da si q pozvoli6 ?????
  • #9
    do y99 ( преди 15 години )
    А пък ти си един разбирач на коли ... смях в публиката !!!
  • #8
    y99 ( преди 15 години )
    Та пък Ролс-ройс са една мярка ... смях в публиката!
  • #7
    Nenor ( преди 15 години )
    Защо отзад е с едно място ?!? Къде ще седне пичето... Пък и кой ще даде толкова пари за кола, която е откровено менте със слаб двигател, ниско ниво на сигурност и тн. при толкова алтернативи за тея пари
  • #6
    Rado ( преди 15 години )
    Хахахаххаха 140000$ за китайско менте, е просто не виждам кои ще се излъже да го купи освен ако не е китайски бизнесмен-патриот :)))
  • #5
    IMC ( преди 15 години )
    Не смятам че имат, извинявам се за грешката.
  • #4
    IMC ( преди 15 години )
    Не смятам че нямат основание за съдебен иск, има прилика, обаче това е малко като да осъдя съседа че прилича на мен, така като гледам китайците не са използвали нито един патент на Rolls. Пък това че отзад има една само едно кресло, даже незнам как да го коментирам.
fallback
Последни