fallback

Резултатите от първото тримесечие на годината не са никак добри за Toyota.

Продажбите на фирмата са се снижили с 27% до 1.767 милиона автомобили.

Както съобщава агенция Reuters, без участието на двете дъщерни фирми, Hino (камиони и автобуси) и Daihatsu (миниавтомобили), продажбите на моделите на  Toyota са паднали още повече – с 28%. Производството на автомобили в заводите на Toyota за същия период е падвало почти два пъти – с 45%. Според анализите най-голям е спада на продажбите на Toyota в САЩ и Япония. Това са ключовите пазари за японската фирма, която за миналата година беше производител номер едно в света, като изпревари General Motors, заемал тази позиция през последните 77 години. Може да се окаже, че царуването на Toyota e било доста кратко, защото през тази година номер едно в света може да стане Volkswagen. След първото тримесечие VW изостава от Toyota само с 363 хиляди автомобили, докато през миналата година разликата е била три пъти по-голяма. При това пада при VW през първите три месеца на годината е само с 11% благодарение на ръст на пазари като тези в Китай, Германия и Бразилия.
Тагове:
fallback
  • #111
    Лексус ( преди 15 години )
    В Щатите на независима територия Лексус продава повеяе от Мерцедес и БМВ взети заедно!!! Ами да видим и в Азия колко продава,а?? Що да гледаме само Европа,естествено,яе ж Европа предпочитат своите марки,но на независим пазар и за Лексус и за немските фирми,Лексус и Тойота доказват,че се купуват мнооооого повеяе от германските трошки.
  • #110
    Лексус ( преди 15 години )
    Да де ТюВ са техн.прегледи,които са задългителни всяка година за целия германски автопарк,затова гледаме техните данни,защото проверяват всички коли всяка година,а не ншкакви авто-клубчета с предубедени драскачи като вас.Техническите прегледи ясно сочат коя кола здрава и коя не.Отделно Тойота не случайно са номер1 по продагби,хората знаят кое е здраво. Както Тюв,така и всички организации,като Консумер Репортс в САЩ,както и други сочат Тойота за най-здравите.А ти погледни ,че ж САЩ на независима
  • #109
    qwerty ( преди 15 години )
    Добре де ясно ,че си *** ама поне недей по 100 пъти да го доказваш и с първия ти пост ни стана ясно ,че си *** като гайда. ТЮВ са техническите прегледи в Германия а ADAC е като нашия съюз на автомобилистите. Там са само хора ,които се занимават с тестове на автомобили ,пътната помощ в страната,тестват всички съоръжения ,писти,пътища всичко не само в Германия и други държави в Европа.. Баси тъпака ***.
  • #108
    shisharkov ( преди 15 години )
    Абе Lexus, я виж колко са продажбите на "най-добрата марка автомобили - Lexus" за 11 месаца (месеците преди сериозното навлизане в кризата) и почни да си отговаряш на въпросът защо е така: http://news.automedia.bg/read/5796.html . А погледни че ширпотребата Тойота Group е след BMW и Mercedes - защо ли. Сигурно ще кажеш, че това е в Европа, а аз ще ти кажа - погледни статията по-горе, тя описва положението като цяло. Хайде със здраве.
  • #107
    БайХйуй ( преди 15 години )
    УА бе маршо!Разкарай си полуизгнилите краиничета от клавиатурата и бързаи към болницата.лексус... па даже неможеш и да разбереш какво постваш повечето линкове говорят зле за противните японски марки който защитаваш, но си достатъчно *** за да не го разбираш.
  • #106
    LEXUS ( преди 15 години )
    ТЮВ проверява целия германски автопарк дали колите са изправни технически и с какви повреди са и или ги допуска до движение, или ги спира от движение.ТЮВ изкарват цяла таблица с подреждането на колите по здравина според това дали са установени повреди по тях и колко сериoзни са били: http://news.automedia.bg/read/5826.html
  • #105
    LEXUS ( преди 15 години )
    TUV Rheinland Group, една от най-големите и влиятелни организации за сертификация и технически надзор в света, която функционира вече в продължение на 130 години. Приятна вечер,и другия път се явявай по подготвен да не ставаш за смях! И започни да правиш разлика между автомобилен клуб и организация за технически надзор!
  • #104
    Y96 ( преди 15 години )
    Drislio stiga spami ve ***.
  • #103
    LEXUS ( преди 15 години )
    Ето истината за ТЮВ и опровержение на твоята лъжа QWERTY : TUV/T?V Rheinland Group/ Technischer ?berwachungsverein is a provider of technical services worldwide. Founded in 1872 and headquartered in Cologne, Germany, the Group employs more than 12,500 people in over 360 locations in 62 countries and generated annual revenues of over ?1.1 billion in 2008.The T?Vs as a group also constitute one of the world's largest overall product certification organizations.
  • #102
    LEXUS ( преди 15 години )
    Колкото до АДАК-те са клуб,а не са техническа изнспекция,за да се изказват коя кола здрава или не. Всички знаем,че не всяка повреда в една кола те оставя на пътя,нали?! Така че всички повреди се отчитат единствено на технически преглед.За това всички четат ТЮВ,а ТЮВ е организация за технически надзор,и не е с 90 млн.оборот,а с над 1.1млрд Евро,както винаги ти лъжеш!!
fallback
Последни