fallback

Все пак кой кого купува?

Битката за контрол над групата Volkswagen продължава с пълна сила, но сега е на път да приеме неочаквана посока.

VW има намерение да направи опит да закупи  Porsche AG, което ще намали рязко задлъжнялостта на холдинга Porsche SE. Ако това се реализира, би представлявало невероятен обрат, след като преди около три години Porsche започна похода си за закупуване на VW. Наскоро стана ясно, че Porsche има нетни дългове от 9 милиарда евро. Говорител на  Porsche заявява пред Financial Times, че във фирмата не са били наясно с амбициите на VW, и че те ще платят дължимите по дълговете си лихви за тази година само от дивидентите които ще получат (280 млн. евро) от  VW. Печалбата на Porsche за тази година ще бъде достатъчна за да се платят вноските по главницата на дълговете, казва говорителят. Porsche натрупа и доста печалба от придобитите акции на VW през последните години, но за фирмата е проблем да получи кешова наличност срещу тези акции и печалбите са по-скоро само на хартия.  
Тагове:
fallback
  • #80
    .. ( преди 15 години )
    hah toq pi4a s BMW-to qko im sipva na VolksWaginite haha
  • #79
    Bo ( преди 15 години )
    Samo edno ostava da se izjasni,...kolko protzenta ot tezi pari sa Arabski kompanii i talibani...
  • #78
    kolev ( преди 15 години )
    ama verno sa klouni VW
  • #77
    E46 Compact ( преди 15 години )
    sorry, че пишех без име. аз съм бе момчета липсвах ли ви, имах си работа с няколко яки мъже, добре си прекарахме, сега малко сам по-добре
  • #76
    петров ( преди 15 години )
    пиши си името и после коментирай бе смешен
  • #75
    до nik ( преди 15 години )
    А пък за Поло-то да не говорим!По всички статистики е по-зле от който и да е модел на Фиат дори,яко на дъното!Говори ми за Ламборджини после!Поне проследи какво е станало с тях от както си при VW,нищо градивно!Отлива на клиенти бил точно заради лошия имидж на VW,не защото Ламборджини е лоша марка.
  • #74
    до nik ( преди 15 години )
    На кой му пука за Ламборджини?!VW една нормално качествена кола не могат да направят,иначе пореше,"ламбо" (това ламбо е супер селско) и прочее тъпотии,***!В моя блок има две нови голф 5-ци,и до шестия месец и двете бяха в сервиза,едната два пъти.Убедих се,че това е най-смешната фирма,няма таква измислица!Иначе са царе на високопарните лозунги,..клоуни!Добре,че си ги купуват в Германия,иначе са фалирали!
  • #73
    до nik ( преди 15 години )
    ти болен мозък ли си,*** ли си?!Какви преливания на пари,какви пет лева?!VW нямаха пари да направят нов голф,използваха стария,щото били във финансова криза,искат да продават Сеат,стягат колана,а ти говориш за "наливане" на пари...?!!Алоооо,баси смешника...:)))
  • #72
    Lo_Ridah ( преди 15 години )
    kam manqka s to4kite- ti mai si glupav a ?
  • #71
    nik ( преди 15 години )
    Не е VW a VW AG в случая. Няма как Porsche да издържи, VW AG ще ги поемат и вече ще имат още по-голям избор от склад с всякакви най-добри в света окачвания, части и технологии от многото фирми които имат.. Lambo с технологии от Porsche и обратното-лудница! От това се страхуват Porsche но не виждам как ще се отърват без пари, които в случая приливат в VW от купищата подпроизводители които притежават.Може би Германското правителство ще спре завземането на Porsche от VW защото вече ще прекалят VW
fallback
Последни