fallback

Vauxhall пуска еко модел на Insignia

Британският клон на GM, Vauxhall, представи нова екологична версия на Insignia за британския пазар.

Колата се казва Insignia ecoFlex и е с двулитровия дизелов двигател CDTi с мощност 160 к.с. и максимален въртящ момент 350Nm достъпен от 1750 до 2500 об/мин. Всъщност това е същият двигател 2.0 CDTi използван при стандартния модел. Благодарение на редица промени насочени към понижаване потреблението на гориво, включително и подобрената аеродинамика и използването на гуми с ниско съпротивление, Insignia ecoFLEX показва комбиниран разход от 5.2 литра на 100 км, което е подобрение с 10% спрямо стандартния модел 2.0 CDTi. Според данните на Vauxhall, новата модификация на  Insignia може да постигне максимална скорост от 217km/h, а ускорението от 0-60 мили в час (96km/h) е за 8.9 секунди. Новата Insignia ecoFLEX първоначално ще се предлага само като хечбек с пет врати и седан с четири врати. Цената ще започва от 19 600 паунда (малко над 43 000 лева). 
Тагове:
fallback
  • #10
    Пешо ( преди 15 години )
    Мани как ме е яд! Преди 2 месеца си взех две Инсигнии същия двигател! Ако знаех,че пущат Еко щях да изчакам малко!
  • #9
    Опел ( преди 15 години )
    Опел са ***! Не стига че вече не правят готини коли (те преди повече ръждясваха, но поне бяха по-дизайнерски изпипани и по-готини!) ами на всичкото отгоре вече няма седан с 2 врати! Дано фалират!
  • #8
    до ECO ( преди 15 години )
    Интересно е, но Фордовете се разпадат за повече. Но пак си остават моя любима марка, наред с BMW. Само където ми харесват като външен вид, не и като качество - защото един Форд на 5 години е като 15 годишно BMW раздрънкан.
  • #7
    колоездач ( преди 15 години )
    Хора, не ви ли изглежда като направена от пластмака? Тогава едва ли ръждясва...
  • #6
    ECO ( преди 15 години )
    Това са НАЙ-ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИТЕ автомобили - ламарината се разпада за 10 години, купето за 15, останалото за 25 години макс!
  • #5
    Опел ( преди 15 години )
    Да бе, едно време са правили готини коли - Рекорд, Аскона, и спортните Манта и Монца. А сега някакви бараки!
  • #4
    qwerty ( преди 15 години )
    Ми незнам ама в магаина на Опел , Инсигнията 2.0 дизел почва от 54000лв. и то с ръчна скоростна кутия и обрана база . Ако някой даде 10 000лв. отгоре направо изкача с А6 ,БМВ 5-та серия или Е-класа на Мерцедес, естествено най-малките мотори но поне ще са в пъти по добре от тоя умрял Опел. И само ще добавя ,че новото БМВ 2.0D е 177 коня.. Просто не знам на какво разчитат от Опел? А за 55000лв. Направо изкачате с нова А4,БМВ 3-ка или C-класа.
  • #3
    zlatina ( преди 15 години )
    BMW 1 SERIES Е ГЕЙМОБИЛ!
  • #2
    martu ( преди 15 години )
    и все пак,по-добре "германския москвич" от колкото италианския мерцедес или темподобни пффффф
  • #1
    Тетра Злати ( преди 15 години )
    Аз пък няма да си купувам кола, но за да подпомогна природата че си купя екопалто. Иначе изглежда добре, като за Опел (a.k.a Германския Москвич)...
fallback
Последни