fallback

Volkswagen може да стане втори в света по продажби

Volkswagen има шанс да стане вторият по големина автопроизводител на света още през тази година.

Тази прогноза е на немската компания за икономически и статистически анализи R.L. Polk, цитирана от изданието  Automotive News Europe. Анализите са на базата на последните данни за производство и продажби в автомоблната индустрия на САЩ и Европа. През март търсенето на нови автомобили в САЩ се е понижило с 37%, а продажбите на General Motors са паднали с 45%. Според прогнозите на експерти за цялата 2009 г. спада в продажбите на концерна GM ще бъде около 31%. В същото време групата Volkswagen най-вероятно ще се окаже по устойчива на кризата и нейните продажби ще паднат с около 15%. Заради кризата започнала още миналата есен, през 2008 година GM отстъпи първото си място на най-голям автомобилен производител в света на Toyota. През миналата година GM продаде 8.972 милиона коли по света, а групата Volkswagen през миналата година успя да реализира малко над 6.3 милиона автомобили. Според прогнозите на R.L. Polk, през 2009 година GM ще продаде около 6.19 милиона автомобили (-31 %), а Volkswagen около 5.4 милиона (-15 %). Въпреки тези прогнози, експертите на агенцията не изключват възможността VW да надмине по продажби американската група още тази година, но не уточняват как може да стане това.
Тагове:
fallback
  • #9
    atanas ( преди 15 години )
    Може и да не стане,ако продадат Сеат.
  • #8
    mad ( преди 15 години )
    pove4e ot 90% sa na zaguba , samo Hyundai uveli4avat prodajbite , ama te sa dale4e ot VW , s 4 100 000 prodajbi za 2008
  • #7
    Emo ( преди 15 години )
    Значи VW като са -15% потъват, по тази логика GM и Toyota като са по -30% трябва да са пред закриване (не че GM не са..). Да не говорим че 90% от автопроизводителите имат по-голям спад на продажбите от VW..
  • #6
    milena ( преди 15 години )
    Не виждам повод за радост.Волксваген потъва на практика с тези -15%.При това им помогнаха с пари за стар/нов автомобил,но те ги спират вече.Значи процентите спад ще са повече.А в петицата по продажби има фирми които са в плюс.Обърнете внимание на това преди да се радвате.
  • #5
    до qwerty ( преди 15 години )
    А бе,***,ти от Лмамборджи и Бугато какво си видял?***.... И не знам Порше да е собственост на "вагенннн" а обратното,*** нещастника!
  • #4
    rado ( преди 15 години )
    VW са с -15% четете добре, какъв коментар?!Те са на минус,не са в плюс,т.е. потъват ***.Тази година ако са жтори,другата ще са 4-ти или 5-ти.
  • #3
    qwerty ( преди 15 години )
    бе и да хленчите файда няма. Прочетете статията или най-малкото заглавието . И тогава може и да ви стане ясно къде са Фолксваген на пазара и къде са останалите смешници. Дори Тойота с най-многото продажби в света главно бие Фолксваген с евтинии и посредствени модели а Фолксваген продава коли от най-висока категория и топ ниво- Ламборджини,Ауди,Порше,Бугати,Бентли.. То срещу такива марки какво можеш да изкараш?
  • #2
    DeadFox ( преди 15 години )
    Да и там си се произвежда и представи си какво качество е китайското Поло за да може да се продава в Китай ( ей сега ще ни изядат с парцалите, тук има сектанти на тема ВАГ )
  • #1
    ддд ( преди 15 години )
    Добре, че "народната кола" се продава в Китай за да имат продажби. Но това ще е до време.
fallback
Последни