fallback

Volkswagen може да стане втори в света по продажби

Volkswagen има шанс да стане вторият по големина автопроизводител на света още през тази година.

Тази прогноза е на немската компания за икономически и статистически анализи R.L. Polk, цитирана от изданието  Automotive News Europe. Анализите са на базата на последните данни за производство и продажби в автомоблната индустрия на САЩ и Европа. През март търсенето на нови автомобили в САЩ се е понижило с 37%, а продажбите на General Motors са паднали с 45%. Според прогнозите на експерти за цялата 2009 г. спада в продажбите на концерна GM ще бъде около 31%. В същото време групата Volkswagen най-вероятно ще се окаже по устойчива на кризата и нейните продажби ще паднат с около 15%. Заради кризата започнала още миналата есен, през 2008 година GM отстъпи първото си място на най-голям автомобилен производител в света на Toyota. През миналата година GM продаде 8.972 милиона коли по света, а групата Volkswagen през миналата година успя да реализира малко над 6.3 милиона автомобили. Според прогнозите на R.L. Polk, през 2009 година GM ще продаде около 6.19 милиона автомобили (-31 %), а Volkswagen около 5.4 милиона (-15 %). Въпреки тези прогнози, експертите на агенцията не изключват възможността VW да надмине по продажби американската група още тази година, но не уточняват как може да стане това.
Тагове:
fallback
  • #29
    - ( преди 15 години )
    като пуснат Jetta-та с всички възможни екстри за 33000 лв, може и да станат първи..да не забравяме, че съответната цена в америка ще е 10 000долара :(
  • #28
    qwerty ( преди 15 години )
    Абе MAN ти наистина ли си толкова ограничен? Та точно в Ауто-медия(тоест тук)имаше статия за луксозните автомобили в САЩ и точно писаха ,че за 2008г. Фолксваген са на 2-ро място по продажби НАЙ-ВЕЧЕ ЗАРАДИ ПРОДАЖБИТЕ В ЛУКСОЗНТИЯ КЛАС- визирани бяха Ауди,Ламборджини,Бентли и Порше! Тоест може тези коли да ти се струват шир-потреба като Тойота Корола или IQ но не са и това всеки средно интелигентен би го разбрал. А паричките от тези продажби влизат във Фолксваген. Сега вече стана ли ти ясно?
  • #27
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Що пишеш, като "анонимно овчарче". Я се представи на стария да те положи зад врата.
  • #26
    u96 ( преди 15 години )
    Голям спор!Ориентирайте се по най-сигурния признак.Всичко с гаранция от 2 години е ниско качество.Другите приказки са , бла,бла,бла,....
  • #25
    ... ( преди 15 години )
    тоя мърляч с дъртото Ауди пак се намеси
  • #24
    dobrin kolev_sf ( преди 15 години )
    Извинявай,но първо провери от кои марки по колко продава VW,пишеш лъжи.Ширпотребата в Европа се нарича Опел,форд,VW,Fat,... ти защо се опитваш да слагаш ореол на VW,не разбирам!Та те са в дъното по качество (33на 100).Много пристрастно спориш,приемаш го като лична кауза,което е много незряло!Боравиш с полуистини.Не си ми сериозен опонент.
  • #23
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    A U D I е номер едно.
  • #22
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    A ТИ , ИМАШ ПАРИЧКИ КОЛКОТО ЗА ЕДНА ШАПКА НА ФЕРАРИ.
  • #21
    qwerty ( преди 15 години )
    Абе ти да не си бавно развиващ? Задаваш въпрос, които после едва ли не се оказва риторичен!! Никой не се прави на умен или глупав ,просто твоя мозък явно е изветрял и не може да върже нещата. Прочети полемиката ,за да разбереш смисъла.. Дори ако се вгледаш ,ще откриеш ,че съм посъветвал да се прочете статията преди да се коментира. Тоест статията точно описва ,че Фолксваген са на 2-ро място в света след Тойота - но Тойота е за шир потре*а за разлика от 70% от марките във Фолксваген. Това казах!
  • #20
    dobrin kolev_sf ( преди 15 години )
    Ами да,особено глупаво е някой да се прави на умен и да изброява екзотични марки,сякаш ние не ги знаем.Да не говорим,че в случая тези марки са с нищожно до нулево значение по темата на статията.
fallback
Последни