IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda подготвя нов градски автомобил

Появиха се първите шпионски снимки на нов компактен градски автомобил на Mazda.

Mazda подготвя нов градски автомобил
Най-вероятно това ще бъде Mazda 1, която ще се прави на базата на концепцията Kiyora, за първи път показана в Париж през миналата година. Според плановете на Mazda новата кола ще се появи на пазара през 2011 г. 


На снимките които виждаме колата преминава през тестове в каросерията на „муле”, което няма да има много общо с бъдещия й вид. Макар да е на базата на Mazda2, „мулето” има по-къса колесна база, различни задни светлини и по-къси задни врати. Различно е гърлото на резервоара и неговото разположение на каросерията, различна е и петата врата на автомобила. 


Вече се знае, че новата Mazda ще бъде с бензинов двигател с директно впръскване на горивото с обем 1.3 литра. Колата ще бъде със системата Smart Idle Stop System (SISS), която автоматично спира и стартира двигателя съобразно пътната обстановка. Двигателят ще се комбинира с изцяло нова автоматична скоростна кутия  с шест предавки. 


От Mazda обещават да покажат автомобила като концепция на автомобилния салон във Франкфурт още през този септември.
0 от 500