fallback

Турбо-двигател в новото BMW M3

От компанията потвърдиха, че в новото поколение на BMW M3 ще се интегрира по-малък турбо-агрегат.

Лично шефът на M Division в BMW Лудвиг Вилиш (Ludwig Willisch) съобщи, че новата М3, която ще видим през 2013 година ще се захранва от V-образен шест цилиндров турбо-агрегат.Първото BMW M3, което видяхме в края на 80-те години на миналия век, използваше високоефективен, четири цилиндров, атмосферен двигател. Втората и третата генерация на спортната тройка се захранваха от шест цилиндрови агрегати, а в настоящата се поставя V8 двигател с обем 4.0 литра, който е базиран на V10 агрегата на М5 и М6.В предстоящото BMW M3, германците ще се завърнат към шестте цилиндъра, но този път двигателя ще бъде V-образен, оборудван с тубро. Вилиш съобщи още, че този двигател няма да бъде базиран на награденият 3.0 литров туин-турбо мотор на компанията, а ще бъде изцяло нова разработка. Според информацията, новият турбо-мотор ще доставя мощност близка до тази на стоящата М3, но ще предлага по-добра динамика. Шефът на M Division не уточни дали двигателя ще се оборудва с една или с две турбини, но поясни че купето на новата М3 ще бъде значително по-леко, което ще предостави на колата управление близко до това на перфектно балансираният модел - Е30 на BMW М3.Лудвиг Вилиш, също така потвърди информацията, че новата Серия-1 няма да получи М-версия, но ще предлага модел с динамиката, която доставят М-колите на BMW. Както вече писахме той ще се захранва от четири цилиндров турбо-двигател, доставящ 300 конски сили. Лекото купе и голямата мощ, която обещават от компанията за варианта Supersport на Серия-1, предполага още по-сериозна препратка към култовата М3 от края на 80-те години на миналия век.
Тагове:
fallback
  • #15
    Анонимен ( преди 15 години )
    V6 e strashno nebalansiran dvigatel - fakt, V8 i V12 sa syvsem druga bira
  • #14
    bobi turbo ( преди 15 години )
    Абе откъде я черпите тази информация....
  • #13
    w96 ( преди 15 години )
    Ами тогава кавалите от БМВ що не правят 12 цилиндрови редови мотори,а?*** гейската марка
  • #12
    Никой ( преди 15 години )
    SE_fan BMW не е кола за всеки. Някои обичат да карат, други обичат да се возят. Остави на разбирачите да карат баварците. :)
  • #11
    ALPINA ( преди 15 години )
    Ako 4ovek e pone malko zapoznat s istoriqta na BMW , vednaga shte nameri greshkata v statiqta !!!!
  • #10
    Анонимен ( преди 15 години )
    TriforceЗащо сравняваш ябълки с картофи???Че те крайслерите в Щатите от 10 години винагиса са в топ 1 като най-малко надежни мотори. Нищо общо с БМВ.
  • #9
    NANI ( преди 15 години )
    Може би има нещо вярно:) Повечето тежкотоварни камиони са с огромни редови мотори(Волво FH16),но има и с V-образни(МАN TGH V8)
  • #8
    Triforce ( преди 15 години )
    С тези мотори и мен скоро ще ме откажат :(
  • #7
    SE__fan ( преди 15 години )
    Аз взех окончателно решение, никога повече BMW
  • #6
    boby ( преди 15 години )
    Е т'ва е, убеди ме, утре отивам да си продам колата и да си купя една фадрома :D
fallback
Последни