IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първа официална снимка на Toyota Verso

Toyota публикува първа официална снимка на новия компактен мини ван Toyota Verso.

Първа официална снимка на Toyota Verso
Бъдещият MPV модел ще замени сегашната Corolla Verso и ще има световна премиера в Женева само след няколко дни. 


Новата Toyota Verso e със 70 мм по-дълга от Corolla Verso, като ще има и колесна база по-дълга с 20 до 30 мм. Автомобилът е създаден и ще бъде произвеждан в Европа. Това предполага европейските пазари да са основна цел на този модел. Платформата е изцяло нова. 

Очаква се автомобила да бъде предлаган с пет различни двигатели, включително бензиновите агрегати с обем 1.6 и 1.8 литра, първият с мощност 132 к.с, а вторият със 147 к.с. Освен тях ще се предлагат и три турбодизелови двигатели – двулитров с мощност 126 к.с., 2.2 литра с мощност 150 к.с. и същият обем, но с мощност 177 к.с и внушителните 400 Nm максимален въртящ момент. При него въпреки повишената мощност, според производителите потреблението е с 12% по-ниско от този с по-малката мощност. 

Автомобилът ще има три реда седалки и ще може да превозва до 7 души. Двете задни седалки ще могат да се сгъват индивидуално или да бъдат извадени изцяло от купето. Според Toyota, главните съперници на Verso ще бъдат Citroen C4 Picasso, Renault Scenic и VW Tiguan. 
0 от 500