IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концепцията Rinspeed iChange

Както показва и името, автомобилът може да се променя. Каросерията в задната си част може да се преустройва така, че да поеме още двама пътници.

Концепцията Rinspeed iChange
Този модел на Rinspeed е създаден с помощта на инженеринговата фирма Esoro, която по принцип създава концепциите на швейцарската компания. 


iChange има собствено тегло от 1050 кг, което е доста добро постижение. Колата има електромотор с мощност 204 к.с. Аеродинамичната форма, ниското тегло и добрата мощност правят от iChange един наистина спортен автомобил. 


Каросерията е произведена от много леки композитни материали разработени от Esoro, като в резултат на това автомобилът предлага много добра ефективност. Електроенергията идва от литиево-йонни акумулатори, които могат да бъдат използвани в два режима – един за по-кратки пътувания, друг за по-дълги. 


Максималната скорост е 220 км/час, а колата ускорява от място до 100 км/час само за 4 секунди. Летите джанти от фирмата AEZ са от специална лека сплав и имат размер 17 (отпред) и 18 цола (отзад). Гумите са Pirelli P Zero 215/40-17 отпред и 245/40-18 отзад. 


Основателят на фирмата Rinspeed, Франк Риндеркнехт (Frank M. Rinderknecht) казва: „Ако искаме да поддържаме своята мобилност и в бъдеще, трябва да променим философията за автомобилите напълно. Всеки трябва да си отговори на въпроса – готов ли съм да се променя, мога ли да се променя? (Can I change?”. Нали си спомняте, че всъщност това е името на автомобила? 



0 от 500