IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще представи най-силният Golf през май

В края на май Немският автомобилен клуб (ADAC) ще организира 24 часови състезания по северната обиколка на пистата Нюрбургринг.

Volkswagen ще представи най-силният Golf през май
Именно па време на това събитие, Volkswagen планира да представи най-мощната версия на Golf от шесто поколение. Според изданието Car and Driver, моделът ще бъде обозначен като R20 Turbo и ще замени модификацията R32. 


Както и петия Volkswagen Golf R32, и новият „най-горещ” модел ще бъде с предаване към четирите колела. Двигателят ще бъде двулитров, турбобензинов, с директно впръскване на горивото, познат от GTi. Специално за версия R20 обаче, двигателят ще получи мощност от 270 к.с. 

Според Car and Driver, ускорението от нула до 100 км/час на най-мощният Golf ще са нужни 5 секунди, а максималната му скорост ще бъде 250 км/час. 

От Golf GTi новият Golf R20 ще се различава по по-агресивната си външност с увеличени отвори за въздух в предната броня, с различен преден и заден спойлер и разположени по средата на задната броня два накрайника на ауспуха. 

Едновременно с премиерата на Golf R20 Turbo ще бъде дебюта и на „горещия” Scirocco, който също така ще бъде с мощност 270 к.с. За разлика от Golf R20 обаче, той ще бъде с предаване само към предните колела. 

В Германия най-мощният Volkswagen Golf ще бъде на пазара към края на годината, а „горещото” Scirocco ще се появи в Европа през 2010 г.  
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Niki ( преди 15 години )
    Abe ne haresvam Golf , ama toq opredeleno e losh.5 sec. do 100 - *** mu maikata, to tav moje da se sustezava sus zverski koli.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    nasko iv. ( преди 15 години )
    О,не!Разликата е повече от 2000 евро.Базата на i30-ката е около 24 200 лв.Аз догодина ще продавам голф 5-цата защото му изтича гаранцията.Ако пак нещо му стане ще ми излезе доста солено.Ще видим как ще е 6-цата.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    martine4ko ( преди 15 години )
    Ако не се лъжа I30 излизаше по-скъпо от колкото Golf 5 (базови модели, края на миналата година). Това ме учуди страшно много.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    nasko iv. ( преди 15 години )
    към (12)-ами моя голф не беше евтин 36780 лв. ел. стъкла само предните, климатик(не киматроник),и с 4 airbags.А I30-та на жена ми излезе 30800 (с отстъпка от 4%),но е с ESP...,пълен ел.пакте,авт.огледала,10 airbags и разни глезотии по аудиото (USB,Ipod..) и все пак 5 год. гаранция.За разлика от жена ми, аз имах проблем с голф-а сменяха ми комп. на двигателя.Но предполагам,че в този новия голф6 всичко е преработено.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    lolo ( преди 15 години )
    Germansko spisanie si pravi reklama na nemska kolki4ka ,tova e qsno .Autobild q sloji na 1 mqsto v sravnenie s drugi ot podobniq klas.Golf biva za cena ka4estvo ama i sas sega6niq feislift kucat gorkite,dizaina im hi4 ne go biva ,e za shirokoto e ok ,priznavam.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Янко ( преди 15 години )
    -7- голфа е 1ви в сравненята защото е с по ниска цена, това неозначава че е по качествен ! Ако търсиш нещо евтино/икономично си купуваш i30 Golf 206 и т.н., обаче ако търсиш качествен автомобил и не те интересува че ще дадеш 10 000 лв. отгоре примерно - ше си земеш Мерцедес, БМВ ...
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    забрави за аутобилд nasko нали ги осмиваха миналата седмица в едно англ. предаване че неволно "сгрешили" спирачния път точно на тази i30 за да я изкарат,че все пак отстъпва на Голфа . уж било някаква "техническа грешка" в редакцията обясняваше някакъв шваба
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    nasko iv. ( преди 15 години )
    момчета,аз имам голф 5 1.9 TDI/105,а жена ми два месеца по-късно си купи Hyundai i30 CRDI/115.Редовно спориим с нея,все пак е жена,но на вас ще ви кажа,че i30 е по-широка при това осезателно като седнеш вътре,по-тиха е и дърпа по-добре(и с половин литър е под разхода на моята).не мога да кажа на бялото черно.И салона е поне на нивото на голфа ми,да не ви казвам как е осветена вечер!Пишат в аутобилд за комфортната возия на голф,но май нещата са много индивидуални,като ги сравнявам май... ама както и да е.Не знам как е този голф 6,просто им стискам палци на VW,защото определено имат конкуренция.Еднавечер по ТВ коментираха,че тази серия на Хюндай в последните три месеца направила бум точно в Германия.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не е лош Голфа,но това е фейстлифт.Просто VW са в криза и им личи.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    martine4ko ( преди 15 години )
    Това, че в България има изкривени разбирания за Голф и разните му там до болка изтъркани лафчета, не значи, че колата е лоша. Напротив в класа си на база цена/качество е една от водещите. Пък вече какви собственици я притежават е друг въпрос. При положение, че е една от най-продаваните коли в света, нормално е и броят на невменяемите й собственици да е по-голям.