IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi i MiEV SPORT AIR concept

На автомобилното изложение в Женева, японците ще представят екологично чист, електрически автомобил със спортни амбиции.

Mitsubishi i MiEV SPORT AIR concept
Компактната кола ще бъде базирана на познатия i MiEV сoncept, но за разлика от него ще се предлага, като кабриолет със спортен нрав. 



При i MiEV SPORT AIR concept, обичайният мек сгъваем таван, с който се оборудват автомобилите от този клас, ще бъде заменен с твърд покрив. От разпространените изображения на концепта обаче, оставаме с впечатлението, че в задната част на автомобила не е останало място, което да побере тавана. И въпреки, че според информацията, моделът е почти завършен, е твърде възможно през март в Женева да бъде представен автомобил с коренно различна визия.



От Mitsubishi не дават никаква информация за динамичните показатели на компактното возило. Стана ясно единствено, че i MiEV SPORT AIR concept ще използва литиево-йонни батерии, които ще му предоставят пробег от 160 км с едно зареждане. Батериите ще могат да се зареждат в обикновен контакт, като за пълното им зареждане ще са необходими седем часа. От компанията подчертаха, че батериите ще имат възможност и за зареждане до 80%, за което ще бъдат необходими едва 35 минути.



Очаква се, продажбите на екологичната концепция да стартират още през 2010 година в Япония.
0 от 500