IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche подготвя Cayman Clubsport

Porsche подготвя нова версия на Cayman, наречена Clubsport.

Porsche подготвя Cayman Clubsport
Главната му характеристика е ниското собствено тегло. Очаква се този модел да се появи на пазара в Европа през есента. В същото време това ще бъде „гореща” версия на Cayman, която става и за състезания. 


С този автомобил Porsche ще започне производството на нова състезателна серия, а цената ще бъде с около 4 500 евро над цената на Cayman S

Олекотените панели на каросерията, леките лети джанти, оголеният интериор допринасят за по-ниско тегло с близо 100 кг от стандартния Cayman S. Традицията на Porsche и при предишни модели Clubsport е да се запазва двигателят и скоростната кутия от стандартния модел. 


Така можем да очакваме, че Cayman Clubsport ще бъде с новия шестцилиндров двигател с обем 3.4 литра и мощност 320 к.с, познат от Porsche Cayman S. Скоростната кутия е механична с шест предавки. Благодарение на ниското тегло динамичните характеристики на Clubsport ще бъдат по-добри от Cayman S, който ускорява от нула до 100 км/час за 4.9 секунди, а максималната му скорост е 275 км/час. 


Каросерията ще бъде променена благодарение на уникален body kit с различни предна и задна броня, заден спойлер, различен от този при стандартния Cayman. Колата ще се предлага в две версии – стандартна и състезателна, като последната ще има състезателни предпазни колани и предпазна стоманена рама срещу обръщане.

0 от 500