IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche готви новото поколение на 911

Британското издание Car публикува шпионски снимки на новото поколение на кабриолета Porsche 911.

Porsche готви новото поколение на 911
Заедно със снимките списанието отпечатва и късо интервю с шефа на отдела за нови разработки и изследвания на немската фирма, Волфганг Дюрхаймер. 


Според казаното от него няма да има радикални помени в дизайна на новия 911. За сметка на това в техническата част според Дюрхаймер са възможни всякакви промени и е сигурно само това, че новото поколение ще запази задното предаване и задното разположение на двигателя. 

В дизайна ще има леки промени в предната част, които са предизвикани от новите изисквания за предпазване на пешеходците. С цел подобряване аеродинамиката на колата е променена леко и задната част. 

Дюрхаймер обяснява, че сега в Porsche работят върху създаването на регулируем преден спойлер и система за затваряне по избор на водача на някои от отворите за въздух в предната част на автомобила. Системата ще се монтира само на версия Turbo, като ще помага за усилване на прилепването на автомобила към пътя. 


В новото поколение ще се появи и една нова високотехнологична система, която ще предупреждава водача за възможна поява на аквапланинг. Бъдещото Porsche 911 ще бъде с модернизираните двигатели с директно впръскване на горивото, които вече се монтират и на обновената серия 997. Те ще се комбинират със скоростната кутия PDK с два съединителя. 

Дюрхаймер съобщава, че главно за сметка на използвани нови материали, собственото тегло на новото Porsche 911 ще бъде по-ниско с около 10%. Това ще помогне за намаляване разхода на гориво, докато двигателите ще бъдат по-мощни. 

Както показват и шпионските снимки на Car, (макар и не много ясни), първите образци на новото поколение Porsche 911 преминават през тестове в зимни условия. Според предварителни данни този модел ще бъде на пазара след около две години.  
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Скрий се бе смотан. Хайде кажи спортните коли БМВ колко световни шампиона имат спрямо Мерцедес във формула 1, спрямо Ауди Куатро в ралита и спрямо Порше на 24 на Ман. Хайде бе спортист селски. Даже Рено имат повече победи във формулата. *** нещастен
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    sliven ( преди 15 години )
    elata dami i gozpoda da vidite vav sliven kv-re4ica kakvi koli karat por6e e nishto sas sravnenie lamborgini kalardo
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ами не на всички мечтата им е Е-36 купе *** смотан!Аааа..забравих ти караше 307 ама на таблото имаш лепенка на мечтаното бнв,ходи се прегледай бе човек,някаква комплексарщина ли те мъчи!Бягай до камор-ауто да се молиш да те пуснат в шоурума да се снимаш с някое бнв!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    колко си елемнтарен оНАНИст
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Черно Порше911 Турбо - мечтата ми!:)))