IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Converj – бъдещето на Cadillac

На автомобилния салон в Детройт Cadillac представя концепция на хибриден модел.

Converj – бъдещето на Cadillac
Той предлага 2+2 места и е наречен Converj. Колата е с предаване на движението към предните колела, а хибридната система вече е позната от Chevrolet Volt


Само на електроенергия автомобилът ще може да измине 64 км. Мощността на електродвигателя, който се зарежда от литиеви батерии е 160 к.с. Двигателят с вътрешно горене се използва само за зареждане на акумулаторите по време на движение. 


Батериите се зареждат и от обикновен контакт за време от 3 до 8 часа. Максималната скорост на Cadillac Converj е 160 км/час. 

Прави впечатление изцяло стъкленият покрив на колата, в който са вградени слънчеви батерии, които захранват електрониката в автомобила, както и активното окачване Magnetic Ride, приспособяващо се към релефа на пътя. 


За подобряване аеродинамиката на колата дъното на каросерията е изцяло плоско и защитено от специални пластични „щитове”. Вместо външни огледала са монтирани малки видеокамери.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Автор ( преди 15 години )
    Отдавна не съм виждал наистина толкова красиво купе.Бих си купил такава кола с нормален двигател,въпреки че харесвам само големите коли и само такива купувам.