IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Внукът на основателя на Тойота начело на компанията?

Бордът на японския производител на автомобили Toyota Motor е избрал 52-годишния Акио Тойода, внук на основателя на компанията, за следващия президент на групата.

Внукът на основателя на Тойота начело на компанията?
Тойода е известен с агресивния си мениджмънт и назначаването му на ръководната длъжност ще е първият случай, в който член на фамилията основател ще поеме компанията от 1995 г. насам.Официално решение за назначението може да бъде обявено чак след седмици, но бордът е уведомил Тойода, че е избран да замести сегашния президент Кацуаки Ватанабе, съобщава investor.bg, позовавайки се на информация на Wall Street Journal от анонимни запознати източници.Вероятно Тойода ще поеме официално длъжността през юни след събрание на акционерите.

Някои критикуват назначаването на Тойода, като предупреждават, че голяма публично търгувана компания като Toyota трябва да е оставила зад себе си ерата на фамилния контрол. Фамилията Тойода държи дял от около 2% в Toyota.Акио Тойода се присъединява към Toyota през 1984 г. и заема поста изпълнителен вицепрезидент от 2005 г. насам. 

Основаната през 1937 г. от Киичиро Тойода компания е изправена пред срив на продажбите, който се очаква да доведе до първата оперативна загуба за последните 71 години.
0 от 500