IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредна жертва на кризата – Suzuki Kizashi

От Suzuki съобщиха, че спират проекта за създаване на седан от среден клас на базата на концепцията Kizashi.

Поредна жертва на кризата – Suzuki Kizashi
Доскоро се планираше този автомобил да се появи на пазарите в САЩ и Европа през 2010 г. Разбира се, причината за подобно решение е непрекъснато спадащите продажби заради финансовата криза, съобщава агенция Reuters. 


В Suzuki бяха подготвили три концептуални версии на модела Kizashi – два седана и един кросоувър, които видяхме през 2007 и 2008 година на редица автомобилни изложения. 

Серийният Kizashi трябваше да бъде първият седан на марката разработен самостоятелно. Досега Suzuki продаваше в САЩ под своята марка един седан на Daewoo. 

По размери бъдещият седан на Suzuki щеше да бъде близък до Mazda6. Колата беше разработена с предаване на движението към четирите колела и щеше да има бензинов двигател с шест цилиндъра и мощност 300 к.с., както и автоматична скоростна кутия с шест предавки. Специално за американския пазар се готвеше и версия с осем цилиндъра. 

Във връзка с кризата в Suzuki преосмислят и решенията си да строят заводи в Русия и Тайланд.  
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MERCEDES W116 ( преди 15 години )
    Жалко.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не мога да разбера ИМА КРИЗА това е ясно, но не е ясно защо по време на криза автомобилните компании спират най-добрите си проекти а оставят да вървят производства ,които първо ,че вече са остарели и второ са докарали кризата!! Тоест явно ,че не се продават добре и от това падат печалбите.. Естествено ,че световната криза оказва влияние на продажбите но както се вижда при различните фирми продажбите са паднали различно.. При едни с 1% , при други 25% а при трети с повече от 50% !!