IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подготвя новата „петица”

Новият Е-Клас на Mercedes е на път и не е за учудване, че и BMW готви модернизация на Серия-5.

BMW подготвя новата „петица”
Напоследък видяхме редица шпионски снимки на новата „петица”, а миналата седмица се появи и предната част на автомобила в интернет. 

Сега сайтът Leftlane се опитва да сложи всичко известно на едно място и представя компютърен образ на новата Серия-5, такава каквато според тях ще изглежда. 


Различни източници твърдят, че BMW ще се опита д избяга от досегашния противоречив дизайн на колата. Разработваното като проект „F10” ново поколение на BMW 5 ще омекоти линиите на сегашния модел E60 с по-конвенционални фарове и по-изчистен дизайн на предницата. 

Всъщност новите разпоредби в Европейския съюз за защита на пешеходците ще повлияят драстично върху дизайна на новите коли. 

И при новата „петица” BMW ще запази класическата радиаторна решетка на марката, но ще намали предния превес, като моторния отсек ще бъде по-къс. Типично за дизайна на новите модели на BMW и Серия-5 ще увеличи разстоянието между осите почти с 10 см. Следата на автомобил ще стане по-широка. Като цяло дължината на BMW 5 обаче ще се увеличи с по-малко от 2 см. Височината ще бъде леко намалена, а широчината ще се увеличи, но също незначително. 

Джантите ще бъдат стандартно 17 цола, като екстра ще се предлагат и колела с размер 18 и 19 цола. Сред двигателите на новата петица ще бъде и новият би-турбо V8 познат сега от X6. Мощността му ще бъде както при E39 M5. За базисният двигател се очаква да бъде с V6 познат сега от BMW 335i и 135i. 

Очаква се също новата „петица” да има версия и с новата автоматична скоростна кутия с осем предавки, както и версия с предаване на движението към четирите колела. Колата ще бъде с много високотехнологично оборудване, да споменем Park Distance Control и система за мониторинг на пространството около колата.
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Браво,пета серия излиза 2010 ако не се лъжа!След още една година и А6 и тогава става весело от което печелим само ние като фенове и клиенти дай боже:)
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    да снимката е добра само дето колата изобщо няма да изглежда така поне снимките ,които бяха предоставени от БМВ бяха подчти като сегашната петица но с малко по различен фар с форма подобна като фара на новия Голф-6. А това тука ясно си пише ,че е компютърна измишльотина на някакъв си сайт, който гадаел как ли би изглеждала петицата като взаимствали детайли от новите им модели- както в случая фара е взаимстван от новата 7-*** серия но пък в реалноста в последните 25 години пета и седма серия са били винаги с различни фарове!! Така ,че с легендите дотук а истината е съвсем друга.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    fen na AUDI ( преди 15 години )
    4udesna kola, bez zabelejki. Pone tova, koeto se vijda ot tazi snimka.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Е*ахти добрата 5-ца,кефи ме:)
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    голям напредък спрямо настоящото поколение на 5-цата. Единствената забележка ми е към издутината във вратите, защото прекалено много напомня на мерцедес.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ако действително така ще изглежда новата петица това ще е възраждане на емблематичния модел!! Въпреки опитите на дизайнерския отдел на БМВ да съсипят 5-та серия с повече от ужасяващия както отвън , така и отвътре дизайн на сегашната петица, виждам ,че новата ще е добра! Време беше.. След това ги чака страшно много работа по 3-та серия а по първа серия незнам дали въобще може да се оправи нещо там положението е отчайващо.