fallback

Mercedes-Benz с три изцяло нови модела

На автомобилното изложение в Детройт през януари, германската компания ще представи три нови екологични "BlueZero" концепции.

Те ще бъдат - напълно електрическа, хибридна и електрическа, комбиниранa с дизелов агрегат.Първият концептуален автомобил, наречен BlueZero E-Cell, представлява компактен, градски,  хечбек, задвижван изцяло от електроенергия. Той ще се захранва от електромотор и литиево-йонни батерии, за зареждането на които ще са необходими 2 часа. С едно зареждане, градският,  "plug-in" автомобил ще изминава около 100км.Вторият прототип на компанията е хибрида - BlueZero F-Cell concept. Той ще ползва електромотора на BlueZero E-Cell, който ще се захранва от познатите горивни клетки, в които се извършва химична реакция между водород и кислород, в резултат на която се получава химическата енергия, която се преобразува в електрическа енергия, задвижваща електромотора.Третата концепция, наречена BlueZero E-Plus, ще се захранва от агрегат с вътрешно горене, зает от Smart ForTwo, комбиниран с интегрирани в задната част на автомобила, литиево-йонни батерии. Три цилиндровия турбо-дизелов двигател ще генерира енергия за задвижване на колелата, като същевременно ще запълва запаса на батериите. Този прототип, чиято технология е почти аналогична с тази на хибрида Chevrolet Volt, ще е способен да измине разстояние 6-пъти по-голямо от напълно електрическият - BlueZero E-Cell.Разпространените в интернет пространството скици на екологичната BlueZero концепция не са сред най-изчерпателните, но са показателни за това как ще изглеждат, бъдещите А и B-клас на Mercedes-Benz, които трябва да видим още през 2010 година.
Тагове:
fallback
  • #9
    Wane ( преди 15 години )
    Всяко превозно средство, което използва 2 (или повече) различни типа двигатели за задвижване или производство на енергия е хибрид.
  • #8
    Анонимен ( преди 15 години )
    Eee "българина" se obadi.
  • #7
    Анонимен ( преди 15 години )
    до колкото знам, хибрида е с тия горивни клетки и водорода, а дизела или етанола, комбиниран с ел мотор се брои за дизел хибрид
  • #6
    Wane ( преди 15 години )
    "...хибридна и електрическа, комбиниранa с дизелов агрегат..." А някой би ли се опитал да разясни каква е разликата между хибридна и дизел комбиниран с електричество? Всъщност и аз мога - НЯМА РАЗЛИКА
  • #5
    Стоян ( преди 15 години )
    Хибрид межди Сеат и Ситроен
  • #4
    Българин ( преди 15 години )
    *** Африкански маймуни, научете се веднъж за винаги да пишете на Български, стига с тая говнялица
  • #3
    Anonimen ( преди 15 години )
    I na tva ako se vika mercedes...
  • #2
    delgogo ( преди 15 години )
    a ot strani si e starata B klasa. Towa za men si e feislift na B klasa
  • #1
    Zlatko ( преди 15 години )
    Brav ona Mercedes,makar 4e sa v kryza vse o6te si proektirat novite modeli za proizvodstvo!:)Ina4e ako A i B class izglejdat taka kakto na komputarnite obrazi,to 6te bydat unikalni.E malko mi mqsa na frenski dizain vyv farovete otpred i otzad,no 6te se prijivee.:)
fallback
Последни