IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камарата на Представителите подкрепи плана за спасяване на GM и Chrysler

Камарата на Представителите в Конгреса на САЩ одобри финансова помощ за General Motors и Chrysler в размер на 15 милиарда долара, съобщават световните информационни агенции.

Камарата на Представителите подкрепи плана за спасяване на GM и Chrysler
Проектът за подпомагане на автомобилните гиганти беше гласуван в сряда вечер, като получи подкрепата на 237 депутати. Против законопроекта гласуваха 170 депутати. 


Сега в най-скоро време помощта за GM и Chrysler трябва да мине и през Сената (горната камера на Конгреса), след което за да влезе в сила законопроектът трябва да бъде подписан и от президента. 

Срещу получаваната помощ, двата автомобилни концерни се задължават до 31 март 2009 да съкратят значително разходите си, да преструктурират задълженията си и да започнат реализирането на новата си производствена стратегия. 

Третият член на „голямата тройка” на американските автомобилни производители - Ford, също разчита на държавна помощ, но засега помоли единствено за предоставянето на кредитна линия в размер на 9 милиарда долара, която да ползва само при екстрени обстоятелства. Молбата на Ford ще бъде разгледана до края на годината.  
0 от 500