fallback

Great Wall ще произвежда автомобили в България?

В началото на идната година китайската автомобилна фирма Great Wall има намерение да започне строителството на свой завод в Ловеч.

Това ще бъде собствен завод на китайците за производство на автомобили предназначени за европейските пазари. Съобщението е на изданието Automotive News Europe, където се цитират и представители на българските власти. За новия завод на Great Wall в България вече било известно, че ще бъдат инвестирани 80 милиона евро и появата му ще създаде 1 500 работни места. Все още не се дава информация за моделите на Great Wall, които ще се произвеждат в България, нито сроковете в които това производство ще започне. В средата на тази година фирмата Great Wall съобщи, че има планове да инвестира през следващите три години около 1.45 милиарда долара за строителството на нови заводи за производство на своите модели и още половин милиард долара за развойна и изследователска дейност.  
Тагове:
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Аз съм от Ловеч,дано да стане че не останаха хора вече!Като цяло ще е хубаво за цялата област,Плевен,Габрово и В.Търново:)
  • #2
    Niko181 ( преди 15 години )
    може точно това да е същият проект
  • #1
    Don ( преди 15 години )
    А на Гриша Ганчев заводът?
fallback
Последни