IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-вероятно Mercedes ще произвежда роудстера SLA

Плановете за нов компактен roadster със задвижване на предните колела отново са актуални в Mercedes.

Най-вероятно Mercedes ще произвежда роудстера SLA
Във фирмата така ще отговорят на новата ситуация на пазарите, където предимство ще имат по-малките и по-ефективни автомобили. Така по-лесно ще отговорят на изискванията за опазване на околната среда, които през близките години ще въведе Европейският съюз. 

Шефът на Mercedes, Дитер Зетче, преценява дали да даде зелена улица на плана за нов двуместен roadster, който да стъпи на концепцията Mercedes Vision SLA, показана в Детройт още през 2000 г. (на първата снимка долу). 


Автомобилът ще бъде произвеждан на платформата на третата генерация на Mercedes A-Клас, който трябва да видим през 2011 г. Все още няма решение за серийно производство на малкия roadster, но източници от фирмата са заявили пред британското издание Autocar, че при сегашната финансова криза определено е дошло времето за производство на малък и с по-ниска цена роудстер на Mercedes. 

Mercedes SLA ще се присъедини към по-малките автомобили на фирмата и ще бъде позициониран под добре продавания SLK. Този компютърен образ паказва как би могъл да изглежда бъдещият открит малък Mercedes. 


Едно интересно решение, което бордът на директорите на Mercedes трябва да вземе, е дали новата кола да бъде с марката на Mercedes или да се разшири моделния ред на Smart. Новият роудстер може да бъде заместник на Smart Roadster. При Smart ще се появи и нов четириместен автомобил заместник на ForFour, кола която ще използва платформата на бъдещия А-Клас. 

Лице от управата на Mercedes заявява пред Autocar, че „когато за първи път беше предложен моделът SLA на нас ни липсваше подходяща платформа, защото платформата „тип сандвич” на сегашната А-Класа е прекалено тежка и висока. Този проблем ще отпадне с появата на платформата за новата А-Класа, която ще бъде приложима при доста варианти на каросерии и двигатели”. 

Mercedes вече инвестира значително в новата А-Класа. Вложени са около 600 милиона евро за модернизиране на завода в Растат, Германия, а наскоро стана ясно, че ще бъдат инвестирани още 800 милиона евро за изграждане на завод в Кечкемет, Унгария. Тези два завода ще имат капацитет за производство на половин милион автомобили годишно. 

Обсъжданото решение на Mercedes за производство на роудстера SLA, идва заедно със съобщението, че VW планира да покаже на автосалона в Детройт концепция на нов roadster с монтиран в средата на платформата двигател, и с решението на BMW да произвежда компактния roadster Z2, който ще използва платформата на Серия 1. Предстояща е и премиерата през идната година на новото поколение Z4.
0 от 500