IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отчита спад на продажбите с 25%

Един от основните играчи на автомобилния пазар в Европа – немският концерн BMW, среща сериозни трудности в условията на глобалната криза

BMW отчита спад на продажбите с 25%
Затягането на кредитирането и свиването на потребителските разходи е довело до силен спад в продажбите на компанията.

Реализираните продажби на марката BMW през ноември бележат понижение от 26,2 на сто на годишна база. В същото време продажбите на британското поделение на компанията Mini падат с 20,8 на сто, предава ВВС. Спадът в луксозното поделение Rolls-Royce възлиза на 18,5 на сто.

Като цяло продажбите на групата BMW падат с 25,4 на сто през ноември до 96 570 броя. През предходния месец спадът на годишна база беше 8,3 на сто 113 005 продадени броя.

Заради проблемите от кризата заводът на Mini в Оксфорд ще затвори врати идния петък, като коледната му ваканция ще бъде удължена. Вместо традиционната почивка от две седмици, ваканцията ще продължи четири. 

Според един от членовете на борда на директорите на BMW Ян Робъртсън „в периода до края на ноември компанията се е представила по-добре, отколкото се е представил целият сегмент“ и е регистрирано увеличение на пазарния дял.

Преди месец BMW отчете остър спад на печалбата и от компанията съобщиха, че не могат да дадат прогноза за резултатите до края на годината.


Източник: investor.bg
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Я я ами BMW 340 326 от 40те къде ги забравяш номер 5 ами BMW 501 не се изказвай неподготвен има BMWта отпреди 70те
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не ве НАНИ ама като почна тоя да фантазира петролни кризи през 70-те и БМВ а те БМВ тогава вадят първите си модели и става смшно разбираш ли... То е все едно да пишеш за големите битки на хората с динозаврите въпреки ,че не са се засекли!!! Още повече ,че това нещо може да се провери за 10 сек. в Интернет.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Eto pak se zapo4na.... Audita,Mercedesi ,BMW-ta...........
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ти май нещо взе да бъркаш фантазия и реалност? Кви световни войни бе!!! БМВ правят моделния си клас ,който произвеждат в момента едва преди 30-35 години преди това са правели мотори за самолети но и там са ги забранили.. после са изкарали две спортни моделчета и пак са ги закрили.. За разлика от Мерцедес и Ауди ,който са бълвали пълна гама автомобили в различни класове ,когато БМВ дори не са правели коли!! Егати идиотизираните и фанатизирани фенове на една марка , която не блести с голяма история.. Жигулитата и Москвичите са с много по-голяма история .. Бъди фен но не бъти *** фен или не си измисляй историйки Щото по времето на Баща ти ,когато е бил 18-20 годишен нито той ,нито някой от приятелите му е чувал и виждал нещо наречено БМВ но пък са мечтали за Фолксвагени ,Мерцедеси и Аудита..
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    GERMAN SUPLEX ( преди 15 години )
    Bayerische Motoren Werke AG e prezhivyala krizite ot dvete svetovni voini plus krizata ot petrolniya shock prez 70.Osven tova proekta HYDROGEN 7 e savmestno s germanskoto pravitelstvo(darzhaven proekt).Otnovo shte pokazhe ,che e zhelyazna firma !
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Shte se opravqt,nishto ima nqma:)Shtom ne sa pot1rsili pomosht ot pravitelstvoto,dobre sa............. :)))))))))))))