IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отчита спад на продажбите с 25%

Един от основните играчи на автомобилния пазар в Европа – немският концерн BMW, среща сериозни трудности в условията на глобалната криза

BMW отчита спад на продажбите с 25%
Затягането на кредитирането и свиването на потребителските разходи е довело до силен спад в продажбите на компанията.

Реализираните продажби на марката BMW през ноември бележат понижение от 26,2 на сто на годишна база. В същото време продажбите на британското поделение на компанията Mini падат с 20,8 на сто, предава ВВС. Спадът в луксозното поделение Rolls-Royce възлиза на 18,5 на сто.

Като цяло продажбите на групата BMW падат с 25,4 на сто през ноември до 96 570 броя. През предходния месец спадът на годишна база беше 8,3 на сто 113 005 продадени броя.

Заради проблемите от кризата заводът на Mini в Оксфорд ще затвори врати идния петък, като коледната му ваканция ще бъде удължена. Вместо традиционната почивка от две седмици, ваканцията ще продължи четири. 

Според един от членовете на борда на директорите на BMW Ян Робъртсън „в периода до края на ноември компанията се е представила по-добре, отколкото се е представил целият сегмент“ и е регистрирано увеличение на пазарния дял.

Преди месец BMW отчете остър спад на печалбата и от компанията съобщиха, че не могат да дадат прогноза за резултатите до края на годината.


Източник: investor.bg
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    A vee brato - mani gi tia falira6ti BMW-ta...4e to AUDI o6te prez po-minalia vek imat kola deto diga 400km/h - ta nali na taia baza VW-to si napravi veirona! Dobre sa AUDI ta gi otkrehnaha na sportni RULZZ..
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До М3 ( преди 15 години )
    ха ха Може и да си мислиш ,че това което си написал е истина но по жалкото е ,че не е! Модела 328 първо ,че не е сериен с продадени 100бройки и второ е по лиценз на Вартбург но няма значение шом искаш да вярваш в това.. Но само за справка ще ти кажа ,че когато БМВ прави 5та серия не е през 50-те щото просто тогава са нямали завод- по-точно завода е унищожен през 1945г.от бомбандировките и той е произвеждал до тогава само самолетни двигатели и мотоциклети. Но когато излиза през 70-те първата 5-та серия ,който по това време е и единствения им модел-"сериен" с 100000 броя то Само модела на Ауди 100С-1 е с продажби от 800000 бройки а модела на втората генерация от 1976 година на Ауди 100 С2 е с продажби от 950000 бройки .. Това се отнася и за тоя дето разправя ,че Ауди отцелявали само и в благодарение на Фолксваген по това време такива продажби са просто уникални. Виж Ролс Ройс действително отцеляват в благодарение на БМВ но не и Ауди а относно състезателните Болиди на Ауто Унион можеш да отвориш и да четеш.. А относно бързите М-серии на БМВ то ще дам няколко факти а не празни приказки като тоя заблуден фен . След представянето си през 1983 г. Ауди 200 quattro е най-бързата лимузина в серийно производство на света - макс. скорост 230 км/ч. А Ауди 100 С-3 от 1982г. Притежава най-ниския коефициент на челно съпротивление (cW = 0,30) за времето си. И накрая прочети нещо за Ауди RS2 от 1994г. Спортно комби на базата на Ауди 80 Avant B4/8C 2,2 литровият петцилиндров двигател има 315 к.с. Колата е снабдена със системата quattro и просто няма М-ка ,която да и се противопостави нито на уникалния мотор нито на ускорение,вървене,разход нищо!! Четете а не разказвайте сънищаа.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 15 години )
    Известно е на всички, че Ауди оцеляват благодарение на ФВ и се възраждат благодарение на тях. Няма как да са на нивото на БМВ, все пак основното им производство е на коли с предно предаване. За миналото няма какво да гоеорим там БМВ са много по-силни
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    M3 ( преди 15 години )
    Като махнем "автоглупостите" на някои известни ауди-"фенове", истината е следната: Освен едни от най-добрите,заедно с Rolss-Rois, самолетни двигатели BMW още през 30-те години вади на пазара легендарното спортно купе 328 - серийно! През 50-те години с модела 501 BMW е световен хит в спортното автомобилостроене - такъв автомобил кара и краля на рока Елвис Пресли! В началото на 70-те год. модела 2000ti е една от най-динамичните коли по германските магистрали, а през 80-те първия М3 поставя началото на ненадминатат и до днес М-серия!Каде е ауди: освен quattro-то и някои пистови успехи, това поделение на VW не е известно - показателно е че на USA - пазара ауди "пробива" едва през 90-те години - само с някакви 40 години закъснение!! Това е естествено, като се има предвид, че марка "audi" се появявя значително по-късно от Merc и BMW - ауди е измислено име като някакъв наследник на фалиралата "***-union" - нещо като GM в наши дни...и си развива благодарение на "опеката" на VW...)))А "славата" но ауди 80-100 за съжаление най-често се свързва с късащите се ремъци на дизеловите им мотори/водещи до основни ремонти/ от ...VW!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Като махнем легендите и проверим истината нещата изглеждат така . БМВ действително правят самолетни двигатели и то доста добри с това е стартирала фирмата и го прави до края на втората световна война! Освен това е извадила и три модела за Вартбург също така е била и с най-добрите мотоциклети но дотам! Серийно производство на модели започва чак седемдесетте години преди около 35 години. Почва с 5-та серия а по-късно започва производство на 3-та серия... Добри коли но в Историята по времето когато БМВ прохождат в Автомобилостроенето те взаимства страшно много от водещите ГЕРМАНСКИ МАРКИ КАТО МЕРЦЕДЕС И АУДИ, което е напълно нормално. Когато БМВ прави първия си модел 5-та серия то Ауди е абсолютен хит с моделите си по това време като Ауди 50, Ауди 103-бащата на А5 , Ауди 80 В-1 ,Ауди-100-С1, Ауди 100 Купе-S,Ауди Карман. И това е Гамата само в този период да не споменавам ,че в края на Седемдесетте Ауди вече е вкарал и първия сериен автомобил 4Х4-Quattro и това докато БМВ са прохождали в автомобилостроенето. Ако включа моделите по-рано ще се види ,че Ауди тип Е със своите 50 коня е бил най-бързата серийна кола до първата световна война и т.н. да не изброявам.. БМВ не е лоша марка а напротив много добра но е много млада в автомобилните традиции сравнена с Ауди която прави коли от края на 19-ти век.. Стига толкова история, че стана много дълго!
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    M3 ( преди 15 години )
    2-3-4-5: otnovo sme svideteli na "avtodialozite" na nebezizvestnia audifen - NANI!!Tozi glypak taka i ne razbra, 4e lybimata my "marka" audi v su6tnost ne e nikakva marka a 4ast, podelenie i t.n. ot VW! I to4no predi 15-20 godini m/y audi i VW razlika na praktika - niakakva, a i dnes "prosperira6toto" audi taka i ne e doraslo da su6testvyva samostoiatelno...A BMW v "kriza" dnes produljava da prodava gore-doly tolkova koli, kolkoto Merc i audi - ama vzeti zaedno...)))
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    badi ( преди 15 години )
    Govori6 neprovereni ne6ta, da mercedes e nai strata marka , no audi sa nai novo izlipilata se markata audi koqto sa6testvuva ot sredata na 70te nqma ni6to ob6to s tazi ot predi 2rata svetovna voina ,tva si e prosto edin VW.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анн ( преди 15 години )
    Това е 1 човек 100%, я ти влез в нета и провери какво имат и тогава пиши и провери малко за постиженията им във F1.PS баща ми кат е бил на 20 е мечтал за Жигули и Лада, ама кво да ти разправям...
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    GERMAN SUPLEX ( преди 15 години )
    No.3 i No.5 izglezhda ste dosta zabludeni.Ne sluchaino sam napisal sled BMW AG za da podchertaya , che se otnasya izobshto za firmata a ne samo za avtomobilniya otrasal.Krizata sled Parvata svetovna voina e porodena ot zabranata za proizvodstvo na samoleti v Germany.Prez Vtorata svetovna voina zavodite sa bombardirani i silno povredeni i prevzeti ot sayuznicheskite sili.Parviyat OIL SHOCK prez 73 e tyagosten za modelite na BMW 2000(1971);2002turbo i touring (1973).Za BMW vsichko mozhe da se vidi v BMW Museum v Munchen .Pozhelavam vi nyakoga da go posetite .Strahoten e !
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Bmw_Power ( преди 15 години )
    Номер 3 каква простотия каза,лелееееееееееееее...